Filistin Direnişi: Itamar Ben Gvir Ateşe Benzin Döküyor

Filistin Direnişi: Itamar Ben Gvir Ateşe Benzin Döküyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırıdan işgal hükümetinin Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu sorumlu tutuyor ve Filistin direnişi uyarıyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Filistin Devlet Başkanlığı, İslami ve Hristiyan kutsallarına yönelik provokasyonların sürmesinin daha fazla gerilim ve şiddete ve patlayıcı bir duruma yol açacağını duyurdu.

Aynı şekilde Filistin Dışişleri Bakanlığı da İsrail İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in bu sabah Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, yaşananları "benzeri görülmemiş bir provokasyon, çatışma alanına yönelik tehlikeli bir tehdit, onu durdurma taleplerinin dikkate alınmaması ve aşırılık yanlısı yerleşimciler tarafından daha fazla saldırı ve Mescid-i Aksa'nın ihlal edilmesinin meşrulaştırılması ve onları teşvik etmek" olarak değerlendirdi.

Bakanlık, Mescid-i Aksa'ya yönelik bu alçak saldırıdan Başbakan Binyamin Netanyahu'yu sorumlu tuttu ve Ürdün ile koordinasyon içinde her düzeyde takip edeceğini söyledi.

Hamas: Mescid-i Aksa Filistinli, Arap ve Müslüman olarak kalacak

Hamas sözcüsü Hazem Qassem ise, "Ben Ghafir'in Mescid-i Aksa'ya saldırması suçu, Siyonist işgalin kutsallıklarımıza yönelik saldırganlığının ve Arap kimliğine karşı savaşının bir devamıdır" dedi.

Kasım, Mescid-i Aksa'nın Filistinli, Arap ve Müslüman olduğunu ve öyle kalacağını ve hiçbir faşist güç veya kişinin bu gerçeği değiştiremeyeceğini vurguladı.

Filistin halkının kutsallıklarını ve Mescid-i Aksa'yı savunmaya devam edeceğini, işgalin pisliklerinden arındırmak için mücadeleye devam edeceğini, bu mücadelenin zafer ve işgalcinin bölgeden devrilmesinden sonra dabitmeyeceğini vurguladı

Halk Cephesi: Suçlu Itamar Ben Gvir yangını körüklüyor

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi', "suçlu Itamar Ben Gvir'in ateşe körükle gittiğini ve Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek halkımızın iradesine meydan okuduğunu" değerlendirdi.

Halk Cephesi, "Filistin halkı ve direnişinin bu suçlara sessiz kalmayacağını, son sözün halkımız ve direniş kollarının olacağını" belirterek, "İşgal hükümeti ni mevcut oluşumuyla uyarıyor.

Halk Cephesi, uluslararası toplumun çok geç olmadan müdahale etmesi ve tüm bölgede bir patlamaya yol açabilecek bu saldırganlığı durdurması gerektiğine inanıyor

Filistin'deki Direniş Komiteleri genel seferberlik çağrısı yapıyor

Buna karşılık, Filistin'deki direniş komiteleri, Ben Ghafir'in Mescid-i Aksa'ya saldırma suçunun, ulusun tüm bileşenleri tarafından karşı karşıya kalınması gereken apaçık bir saldırı olduğunu söylediler.

Direniş komiteleri, "Yeni Siyonist düşman hükümetin terörizmi ve faşizmiyle yüzleşmek ve Mescid-i Aksa'yı savunmak için halkımızın ve milletimizin birliğini ve gaspçı işgalcilerden kurtulmanın bir yolu olarak direniş yaklaşımına bağlı kalmayı gerektirdiğine" dikkat çekildi.

Direniş komitesi Filistin halkına, Mescid-i Aksa'ya saldırı suçuna ve suçlular tarafından saygısızlığa karşı işgale karşı tüm angajman eksenlerinde genel bir seferberlik başlatmaya, direnişi artırmaya ve bir öfke devrimi başlatmaya çağırdı.

İslami Cihad: Direniş tamamen hazırlıklı ve tetikte

İslami Cihad sözcüsü Tarık Selmi de, Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'ya saldırmasının Filistin halkına, Araplara ve tüm Müslümanlara yönelik bir saldırı olduğunu söyledi.

Direnen Filistin halkı teslim olmayacağı ve kutsallıklarını koruma konusunda kayıtsız kalmayacağı için durumu patlamaya ve çatışmaya doğru itme sorumluluğunu aşırılık yanlısı ve Siyonist faşizm hükümeti taşımaktadır” dedi.

Cihat hareketi, direnişin tamamen hazırlıklı ve uyanık olduğunu, olup biten her şeyi sürekli olarak değerlendirdiğini ve elinin tetiğinde olduğunu ve Cenin'de ateşlenen savaşçıların kurşunlarının ve Nablus Kudüs'e ulaşacağını belirtti

Ne Ollmuştu ?

Bu sabah İsrail İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, işgal polisi ve sınır muhafızlarının yoğun korumasıyla Aksa'ya baskın düzenledi