Filistinlilere Karşı  2023'de    Yapılan İdari Gözaltı Sayıs  Açıklandı

Filistinlilere Karşı 2023'de Yapılan İdari Gözaltı Sayıs Açıklandı

İsrail, 2023'te Filistinlilere karşı 2.200 idari gözaltı emri çıkardı

Filistinli Mahkumlar Kulübü dün yaptığı açıklamada, İsrail'in bu yıl şu ana kadar Filistinli tutuklulara karşı 2.200'den fazla idari gözaltı emri çıkardığını açıkladı ve 70'den fazla Filistinli idari mahkumun İsrail askeri mahkemelerini boykot etmeye devam ettiğini ekledi.

Tutuklular , İsrail'in yüzlerce Filistinliyi kendilerine karşı "gizli" delil bulundurma bahanesiyle gözaltına almak için kullandığı sistematik idari gözaltı suçuyla yüzleşmeye çalışıyor .

PPC, idari tutukluların sayısının en az 21'i çocuk ve üçü kadın mahkum olmak üzere 1.200'den fazlaya ulaştığını söyledi.

Grup, dün yaptığı açıklamada, İsrail askeri mahkemelerini boykot eden tutukluların çoğunluğunun, yıllarca idari gözetim altında cezaevlerinde kalmış eski mahkumlar olduğunu söyledi.

Açıklamaya göre çok sayıda idari tutuklu da açlık grevine başvurdu. Üçü idari gözaltında tutulan dört Filistinli tutuklu açlık grevinde; Kayed Al-Fasfous, Sultan Khalouf, Abdul-Rahman Baraka ve Maher Al-Akhras'ı gözaltında

İsrail, idari tutukluları esas olarak üç hapishanede tutuyor; Ofer, Negev ve Megiddo.

2022 yılı, 2.409 adetle son beş yılda en fazla idari gözaltı kararının verildiği yıl oldu. Yalnızca bu yılın temmuz ayında 370 kişi gözaltına alındı

KAYNAK:TEVHİDHABER