Filistinli  Tutuklular Firar Etmek Üzereyken Yakalandı

Filistinli Tutuklular Firar Etmek Üzereyken Yakalandı

İsrail, Filistinli tutukluların Ramallah yakınlarındaki “Ofer” hapishanesinden tünelle kaçma girişimini ortaya çıkardı...

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İsrailli bir bakan, Filistinli tutukluların Batı Şeria'nın merkezindeki Ramallah kenti yakınlarındaki İsrail "Ofer" hapishanesinden bir tünelden kaçmaya çalıştığını açıkladı.

İsrail İç Güvenlik Bakanı Ömer Bar-Lev, kaçma girişiminin zamanlamasını veya tutukluların sayısını belirtmedi.

Çarşamba günü, İsrail Yayın Kurumu Bar-Lev'in bir İsrail soruşturma komitesine Filistinli tutukluların Gilboa Hapishanesinde olduğu gibi bir tünel kazarak Ofer Hapishanesinden kaçmaya çalıştıklarını söylediğini aktardı.

Geçen Eylül ayında, 6 Filistinli tutuklu, hapishanenin dışında bir tünel kazarak kuzey İsrail'deki Gilboa hapishanesinden kaçmayı başardı ve İsrail makamları, kaçmalarından birkaç hafta sonra onları yeniden tutukladı.

İsrail gazetesi Haaretz, Çarşamba günü, ismi açıklanmayan bir güvenlik kaynağının aktardığına göre, "Pazartesi günü Ofer Hapishanesi'ndeki bir dolapta mahkumlar için bir kaçış planını detaylandıran ve tünel kazmayı içeren el yazısı bir belge bulundu.

Güvenlik kayanağı Belgenin İslami Direniş Hareketi "Hamas"a bağlı bir mahkumun dolabında bulunduğunu da sözlerine ekledi.