Filistin'de "Toprak Günü'' Gösterileri

Filistin'de "Toprak Günü'' Gösterileri

Toprak Günü vesilesiyle, Filistinli gruplar, İsrail işgaline karşı son zamanlardaki güvenlik operasyonlarının önemine dikkat çekerek, toprakları özgürleştirmenin bir yolu olarak direniş seçeneğine bağlı kalmanın önemini vurguladılar.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Hamas , "Kudüs ve Mescid-i Aksa, İsrail işgaliyle çatışmanın odak noktasıdır ve Filistin halkı işgalin kendilerine karşı terörünü tırmandırmasına izin vermeyecektir" dedi.

"İslami Cihad" hareketinin sözcüsü Tarık Salmi, Kara Günü etkinliklerinin yeniden canlandırılması ve "düşmanla her temas noktasında çatışma" çağrısında bulundu. Rabee, Filistin halkının konumunun birliğinin kanıtıdır."

Buna karşılık Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, bu yılki yıldönümünün "sürekli tasfiye planları ve projeleri yoluyla Filistin topraklarının ve kutsal mekanlarının hedef alınmasının zirvesinde gerçekleştiğini" söyledi

Filistin'deki direniş komiteleri ise bu yıldönümünü anmanın "Filistin halkının toprakları ve kutsalları üzerindeki hakkını kutsadığını" söyledi.

"Direniş komiteleri" sözcüsü Ebu Mücahid, "Kudüs kılıcı savaşının Kudüs, işgal altındaki Filistin iç kısmı, Batı Şeria ve Gazze Şeridi arasındaki aldatıcı coğrafyayı yıktığını" da sözlerine ekledi.

“Ahrar” ve “Mücahit” hareketleri Filistin topraklarına bağlılıklarını ve direnişi, onu İsrail işgalinden kurtarmak ve kurtarmak için stratejik bir seçenek olarak onayladılar.

Bu yılki Toprak Günü anma töreni, Tel Aviv'deki Bnei Brak'ta , biri polis olmak üzere 5 İsraillinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla aynı zamana denk geldi.

Her yıl 30 Mart’ta ‘‘Toprak Günü’‘ etkinlikleri düzenleyen Filistin halkının bu eylemi, işgale karşı “direnişin göstergesi” olarak kabul ediliyor.