FBI   Siyonistlerin İşlediği Cinayetin Üstünü Örttü

FBI Siyonistlerin İşlediği Cinayetin Üstünü Örttü

FBI, Sherine Abu Aqleh cinayetiyle ilgili soruşturmada herhangi bir tanıkla konuşmadı.

Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu (FBI) , Filistin asıllı Amerikalı gazeteci Sherine Abu Aqleh'in öldürülmesiyle ilgili birden fazla pasaj geçmesine rağmen herhangi bir kilit tanıkla konuşmadı. Soruşturmanın ciddiyeti hakkında soru işaretleri uyandıran suçun üzerinden bir yıl geçti.

NBC News, Kongre'deki birçok Demokrat'ın İsrail ordusunun kendi kendini soruşturmasının güvenilir olduğuna inanmadığını ve hesap verebilirlik umutlarını büyük ölçüde FBI'a bağladığını bildirdi.

FBI'ın, vurulduğu sırada Abu Aqleh'in yanında yürüyen ve ölüm anlarında yardım etmeye çalışan Filistinli gazeteci Shatha Hanaysha ile temasa geçmediği bildirildi.

El Cezire'nin Filistin büro şefi Walid al-Omari, FBI'ın kendisiyle veya Ebu Aqelah vurulduğunda yanında olan TV ekibi de dahil olmak üzere ekibiyle temasa geçmediğini söyledi.

İsrail hükümeti Kasım ayında FBI soruşturmasında işbirliği yapmayacağını duyurdu .

İsrail'in o zamanki savunma bakanı Benny Gantz, ABD'nin silahlı saldırıyı soruşturma kararını "ağır bir hata" olarak kınadı ve Washington'u "İsrail'in iç işlerine karışmakla" suçladı.

NBC News, FBI'ın İsrail'in işbirliği olmadan herhangi bir IDF yetkilisiyle konuşamayacağını belirtti.

FBI, devam eden soruşturmaları tartışmama politikasına uygun olarak yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı