Eşref Gani : Afganistan'dan Elim Boş Ayrıldım

Eşref Gani : Afganistan'dan Elim Boş Ayrıldım

Eşref Ghani: Afganistan'dan elim boş ayrıldım ve kişisel mal varlığım yağmalandı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Taliban'ın iktidarı ele geçirmesinin ardından ülkeyi terk eden eski Afganistan cumhurbaşkanı Eşref Gani , Afganistan'dan “hiçbir şey” bırakmadığını ve yurt dışında hiçbir varlığı olmadığını söyleyerek kişisel varlıklarının yağmalandığını iddia etti.

Afgan Khama Basın Ajansı'na göre Ghani, ABD radyo kanalı "PBS" ile yaptığı bir röportajda, Afganistan'dan eli boş ayrıldığını iddia ederek 2014 yılında varlıklarını beyan ettiğini abelirtti.

Ghani, “Kişisel mal varlığım yağmalandı” dedi. Hiçbir şey bırakmadım ve yurtdışında herhangi bir varlığım da yok.” dedi

Afganistan'dan yanına aldığı tek şeyin üzerindeki kıyafetleri olduğunu belirterek, kaçışının "son dakika kararı" olduğunu ve ülkeyi terk etmeyi planlamadığını belirtti.

Gani , ülkeye geri dönme niyetinde olup olmadığıyla ilgili bir soruya yanıt olarak, bunu "Taliban'ın altında" yapmayacağını belirtti

Gani Geçen yıl Afganistan'dan ayrılmasını savundu ve varlığının ve "fedakarlığının" cumhuriyeti kurtarmadığını, aksine Afganistan'ın tarihi boyunca zaten yeterince acı çektiği bir "şok"a neden olacağını söyledi.

Ghani, Taliban'ın zulüm, baskı, hakların reddi ve seslerin susturulmasını içeren başa çıkma biçimleri nedeniyle direnişle karşılaşabileceğini de sözlerine ekledi.

Ghani'nin 15 Ağustos 2021'de kaçarken yanında Afganistan Merkez Bankası rezervlerinden yaklaşık 169 milyon dolar aldığı iddia edildi .

Eski Cumhurbaşkanı Ghani'ye yönelik bu suçlamayı hiçbir uluslararası gözlemci örgütü veya organı kanıtlamamasına rağmen, Afgan halkı hala Eşref Ghani, eşi ve onunla birlikte çalışan diğerlerini merkez bankası varlıklarını almaktan sorumlu tutuyor ve çöküşün sorumlusu olarak onları suçluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı