Eski İsrail Başbakanı  Lapid: Suudi Arabistan İle Barışmak  İçin Temeli Attık

Eski İsrail Başbakanı Lapid: Suudi Arabistan İle Barışmak İçin Temeli Attık

Lapid: Suudi Arabistan'ın İbrahim Anlaşmalarına katılımının temellerini attık

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Giden İsrail Başbakanı Yair Lapid, "İsrail"in Suudi Arabistan'ın "İbrahim" Anlaşmalarına tam katılımı konusunda bir diyalog başlattığını doğruladı.

Lapid, "Suudi Arabistan ile diyalog başlattık ve İbrahim Anlaşmalarına tam olarak katılımının temellerini attık" dedi.

İşgal hükümetinin üyeliği tamamlamak için çizdiği yola devam etmesi durumunda Suudi Arabistan ile kısa sürede tam normalleşmeye ulaşmak mümkün” dedi.

Haftalar önce, üst düzey Suudi yetkililer İsrail i24NEWS web sitesine " Suudi Arabistan'ın İsrail ile normalleşmesi an meselesi " demişti.

Suudi Dışişleri Bakanı Adel Al-Jubeir'in geçtiğimiz haftalarda Amerikan kuvvetleri mensuplarıyla yaptığı toplantıda "Suudi-İsrail ilişkilerinin normalleşmeye doğru gittiğini, ancak daha uzun süreceğini" söylemesi dikkat çekicidir.

İsrail Hayom gazetesi, İsrail Başbakanı adayı Benjamin Netanyahu'nun önümüzdeki dönemde asıl hedeflerinden birinin Suudi Arabistan ile "barış anlaşması" imzalamak olacağını ima ettiğini bildirdi .

Bu bağlamda, Amerikan-Yahudi Komitesinden bir yetkili, toplantıdan sonra İsrailli bir diplomata "İsrail ile Suudi normalleşmesi gerçekleşecek" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Fas ve Sudan ülkelerinin Amerika Birleşik Devletleri himayesinde "İsrail" ile Normalleşme" anlaşmaları imzalaması dikkat çekicidir.