Esed güçleri 116 sivil öldürdü

Esed güçleri 116 sivil öldürdü

Suriye’de rejime bağlı uçaklar IŞİD kontrolündeki Rakka’ya saldırı düzenledi. Ancak saldırılarda IŞİD’e bağlı silahlı gruplar değil, fırın kuyruğunda bekleyen 53 sivil vuruldu. Rejim güçleri diğer kentlerde ise 63 sivil öldürdü.

uriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının denetimindeki bölgelere havadan ve karadan düzenlediği saldırılar sonucu Rakka'da 53, başkent Şam'ın banliyölerinde 14, Hama 13, Halep'te 10, Dera'da 8, İdlib'de 7, Humus'ta 4, Kuneytra'da 3 ve Deyru'z Zor'da 3 ve Haseke'de 1 olmak üzere 116 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, orduya bağlı savaş uçaklarının ülkenin kuzeyindeki Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere varil ve vakum bombaları attığı kaydedildi.

Halep ve Rakka kentlerine düzenlenen saldırılarda çok sayıda yerleşim yerinin büyük hasar gördüğü, bildirilen açıklamada, başkentin Duma, Dareya, Muleyha, Kabun ve Cobar bölgesinin Esed güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı ifade edildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise, güvenlik güçlerinin Halep, Dera, Hama, Humus ve başkent Şam kırsalında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

Kaynak: Al Jazeera ve AA