Erdoğan'dan Güvenli Bölge Uyarısı

Erdoğan'dan Güvenli Bölge Uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akademik Yıl Açılış toplantısında Suriye'deki kurulacak güvenli bölgeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akademik Yıl Açılışı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Suriye'ye tesis edilecek güvenli bölgeye ilişkin de bir açıklama yapan Erdoğan, "İki hafta içinde buradan bir sonuç çıkmazsa kendi planımızı uygulayacağız. İcraat bekliyoruz." diye konuştu.

Astana Zirvesi'ni Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile birlikte gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Üçlü zirvede Suriye ile ilgili çok önemli kararlar alındı. Suriye’deki insani ve siyasi krizlerin çözümü bakımından önemli kararlar aldık. Büyük bir göç dalgası potansiyelini de içinde barındıran İdlib’deki durumla ilgili de görüş birliğine varıldı."

Artık icraat beklediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İki hafta içinde buradan bir sonuç çıkmazsa kendi planımızı uygulayacağız. İcraat bekliyoruz. Önümüzdeki aylarda yaşanacak gelişmeler, Suriye krizinin suhuletle mi çözüleceği, yoksa derinleşeceği mi hususunda belirleyici olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirmek suretiyle buraya güvenli bölgenin derinliğine bağlı olarak 2 ilâ 3 milyon arasında hâlen ülkemizde ve Avrupa'da yaşayan Suriyeli sığınmacıyı iskân edebiliriz. Avrupa ülkelerinden hem İdlib, hem Fırat'ın doğusu konusunda çok daha güçlü destek bekliyoruz. Artık laf bizi doyurmuyor."