Erdoğan'dan Esad'la görüşme Sinyali

Erdoğan'dan Esad'la görüşme Sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin Başkanı ile de görüşme yoluna gidebiliriz. Şu an itibarıyla zaten alt düzeyde görüşmeler yapılıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekya’nın başkenti Prag’da Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

'Esed ile görüşme olur mu?' sorusuna cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu an itibariyle böyle bir şey söz konusu değil. Ama 'mümkün değildir' gibi bir ifadeyi kullanmam da. Alışılmış bir siyasetçi değilim. Dolayısıyla vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin Başkanı ile de görüşme yoluna gidebiliriz. Şu an itibarıyla zaten alt düzeyde görüşmeler yapılıyor. Fakat bizim bütün arzumuz Suriye'deki terör gruplarının buradan arındırılması.” dedi.

Çok sayıda liderin yanı sıra Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la da görüştüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemizde iyi komşuluk ilişkileri temelinde tam normalleşme hedefimize ulaşabileceğimize samimiyetle inanıyorum.” ifadelerini kullandı.(Ajanslar)