Erdoğan ilk kez açıkladı!

Erdoğan ilk kez açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB üyeleriyle yapılan toplantıda konuştu. Erdoğan konuşmasında 'paralel yapı'yla ilgili çok önemli bir açıklamada da bulundu. Erdoğan, faili meçhul cinayetlerde paralel yapının parmağının olduğunu söyledi.

Şu anda Cumhurbaşkanlığı yapısında yeni bir teşkilatma yapısına gidiyoruz. Ekonomiyi yakından takip edecek ekonominin tüm tarafları ile istişareleri sürdürüp sorunları dinleyecek ve çözüm üreteceğiz.
 
Yeni bir yapılanmaya gidiyoruz
 
12 yıllık süreçte makinanın parçaları arasında paylaştık.
 
OPERASYONLAR TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI
 
Burada bir meseleyi sizinle açık bir şekilde konuşmak istiyorum. Türkiye 1,5 yıldır operasyonlara maruz kalıyor. Sanmayın ki bu operasyonlar şahsıma yönelik. Bu operasyonlar Türkiye'nin ekonomisine ve bağımsızlığına yönelik operasyonlardır.
 
Bana sordular bu üst akıl kim diye? Ne olduğunu kim olduğunu biliyorsunuz. Bunları siz araştıracaksınız. Benim şahsımda aslında sizleri hedef alıyorlar.
 
Göreve geldiğimizde büyük bir mücadele ile faizleri tek haneye düşürdük. Enflasyonu da yüzde 30'lardan tek haneye indirdik. Gelinen noktada hala yeterli mi hayır daha da düşmesi lazım. Bizim huzurumuz yatırımlara bağlı, yatırım yapılmaz ise vay halimize...Türkiye yatırımlarına dur dememeli, dur dememesi için faizlerin düşük olması gerekiyor.
 
Gezi olayları dediler. Bahaneleri neydi? Ağaç. Yalova'da neredeydiler? Taksim'da ağaç kesilmedi.
Biri çıkıp dedi ki, "Hala anlamadın mı, sorun ağaç değil" dedi.
 
Nerede o tencere tavacılar. Eymür gölünde kesilen ağaçlar için neden yoklar? Bahane ağaç olsaydı bu ve benzeri olayda protesto edilirdi.
 
Taksim'de polisin göstericilere müdahalesini ulusal ve uluslararası medya günlerce verirken, bundan vermediler. İsrail'in öldürdüğü gazetecileri görmezden geldiler,
 
Cinayeti işleyen gazetecilere destek verenler, işkence yapanlara Amerika'daki, göstermediler.
Yalan üstüne yalan yazıyorlar.
 
Ulaslararası kredi değerlendirmece şirketleri. Batan ülkelerin kredi notlarını arttırken, Türkiye için yalan yanlış çizebiliyorlar. Bunlar belli merkezler idare ediliyor.
 
Amaç ne? Bizi etkisiz hale getirmek. Millet bu oyunu gördü. Tepkisini de sandıkta gösterdi.
Milletim cumhurbaşkanlıağı seçiminde de ilk defa kendi oylarıyla cumhurbaşkanlığa makamına taşıdı.
 
FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER İŞLEDİLER
 
Eğitimden hizmetten bahsedenlerin faili meçhul cinayetler işlediğini bile görüyoruz. Bunlar hiçbir zaman yalnız hakeret etmedi. Zaten o zeka ve beceriye de sahip değiller. Özellikle de güney de sevdikleri ülke de bunları maşa olarak kullandı ve hala da kullanıyor.
 
Arkalarında yanlarında kim olursa olsun bu şebekeyi çökerteceğiz. Medyadan, siyasetten bu yapıya destek verenler var. Kim ne yaparsa yapsın inlerine girmeye devam edeceğiz.
 
Kara apra aklama da bunlarda, tüm oyunlarını bozduk. Bu mesele sadece paralel yapı meselesi değildir.
 
Bu milletin güçlenmesini istemiyorlar. Güçlenen bir Türkiye'yi istemiyorlar. Eskiden ayar verilen ve gündemi belirlenen bir Türkiye vardı. Şimdi ise gündem belirleyen ayar veren bir Türkiye var. Bunu çekemiyorlar.
 
Bunların şantajından çekinen her kim varsa gelsinler bize elimizden geleni yapalım.  Ulusal basında Türkiye ekonomisi hakkında çıkan olumsuz haberlere karşı moralinizi yüksek tutun.
 
Bizi ucuz ve kuru tehditler ile korkutmaya çalışanlar 6-7 Ekim olaylarında ellerine yüzlerine bulaşan kanı temizleyecekler. Artık tehditler kirli ittifaklar çözüm sürecini rayından çıkarmaz.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI AÇIKLAMASI
 
Cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili giderken sarayı da aldı götürdü diyorlar. Ya bu sarayın tekerliği yok. Buralar millete hizmet edecek. Buraya şu kadar para harcanmış diyorlar. Biz yargıya ait binalar yapıyoruz. İngiltere'de saray restorayona giriyor ayrılan para ne biliyormusunuz 5 milyar dolar. Onların gazetelerinde yaygara görüyormusunuz. Geçenlerde Cameron'a sordum oluyor mu sizde öyle yaygara falan yok dedi bunlar normal şeyler dedi.