Ensarullah Yabacı Şirkleri Yemen Konusunda Uyardı

Ensarullah Yabacı Şirkleri Yemen Konusunda Uyardı

Hussiler yabancı şirketleri Yemen'in servetine zarar vermemeleri konusunda uyarıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yemen'deki "Enasrullah grubu (Husiler) Salı günü yabancı şirketleri, hükümetin kontrolündeki bölgelerde ülkenin servetine zarar verecek herhangi bir adım atmanın sonuçları konusunda uyardı ve Arap koalisyonunun ekonomik savaşı tırmandırmasının önleneceğine söz verdi.

Grubun Petrol ve Madenler Bakanı Ahmed Daras, Al-Masirah TV ile yaptığı röportajda, "ABD-Suudi-BAE saldırganlık koalisyonunun ekonomik savaş önlemlerini artırması, eşdeğer tepkilerle karşılanacak" dedi. .

"Sana'a'nın ekonomik kartın herhangi bir şekilde tırmandırılmasının önünde boş durmayacağını" vurguladı ve yabancı şirketleri "işgal altındaki bölgelerde milli servete zarar verecek herhangi bir adım atmanın sonuçları konusunda uyardı.

Darras, "yabancı şirketleri, egemen servetle ilgili herhangi bir adımla ilgili olarak Sana'a dönmeye" çağırdı ve "bu uyarılar dikkate alınmadığı için sonuçlarının korkunç olacağını" sözlerine ekledi.

Ekim ayı ve geçen Kasım ayı boyunca Husiler, ülkenin doğusundaki Hadramut ve Şabva vilayetlerindeki petrol limanlarına çok sayıda İHA saldırısı düzenlemiş ve bu saldırılar, bu limanlara demirlemiş olan petrol taşıma gemilerini hedef almıştı

Husiler, 2 Ekim'de sona eren ateşkesi, kontrol ettikleri bölgelerindeki çalışanların maaşlarını petrol gelirlerinden ödenmesini şart koşarak uzatmayı reddediyor.