Ensarullah'dan  Suudi Arabistan ve BAE'ye  Uyarı

Ensarullah'dan Suudi Arabistan ve BAE'ye Uyarı

Yemen silahlı kuvvetleri resmi sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan ve BAE'de faaliyet gösteren yabancı petrol şirketlerine bu ülkeleri terk etmeleri için resmen süre verdi.

Yahya Seri şu ifadelerde bulundu: 'Yemen silahlı kuvvetleri, Suudi Arabistan ve BAE'de faaliyet gösteren petrol şirketlerine bu ülkelerden ayrılmaları için zaman veriyor.

Çünkü işgalci Suudiler, Yemen milletine petrol zenginliğini kullanma hakkı veren ateşkese uymuyor.

Eğer Suudi Arabistan ve BAE, Yemen ulusunu gelir kaynaklarından mahrum bırakmakta ısrar etmeye devam ederse, bizim silahlı kuvvetlerimiz de Allah'ın yardımıyla Suudi Arabistan ve BAE'yi gelir kaynaklarından mahrum bırakabilecek güçtedir.'

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nden önemli açıklama: İşgalci ülkelerin tüm havaalanları ve limanları hedefimizdedir.

Yemen kuşatmasına ve saldırılarınıza derhal bir son vermelisiniz

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi yaptığı açıklamada, Yemen'de kuşatma ve Suudi Arabistan ve müttefikleri ve paralı askerlerinin saldırılarının devam ettiği bir durumda ateşkesin uzatılmasını reddetti.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi şu açıklamalarda bulundu: 'Yemen'deki saldırı ve kuşatma devam ettiği sürece silahlı kuvvetlerimiz saldırganlara karşı asla sessiz kalmayacak ve onlara bağlı havaalanları, limanlar ve petrol şirketleri hedef noktamızda olacaktır.

İsgalci ülkelerde faaliyet gösteren petrol şirketlerini faaliyetleri konusunda, denizcilik şirketlerini de bu ülkelere doğru hareket etmeleri konusunda uyarıyoruz.

Yemen halkına, Yemen silahlı kuvvetlerinin ve güvenlik güçlerinin onları savunabilecek, destekleyebilecek ve haklarını geri alabilecek kapasitede olduğunu garanti ediyoruz.' (Ajanslar)