Ensarullah Lideri : Yemen'in Güvenliği Komuşu Ülkelerin Çıkarınadır

Ensarullah Lideri : Yemen'in Güvenliği Komuşu Ülkelerin Çıkarınadır

"Tekfirci unsurları ve diğerlerini kullanan Suudi koalisyonu, patlamalar gibi suç ve cinayet planlarını uygulamak için elinden geleni yaptı."

San’a’daki askeri bir geçit töreninde konuşan Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin el-Husi, şu ifadelerde bulundu: ‘İşgalci Suudi koalisyonu askeri saldırı ve cinayetlere ek olarak, Yemen ulusunun güvenliği ve istikrarını hedef alan bir savaş başlattı.

Tekfirci unsurları ve diğerlerini kullanan Suudi koalisyonu, patlamalar gibi suç ve cinayet planlarını uygulamak için elinden geleni yaptı.

Allah'ın lütfu, İçişleri Bakanlığı ve tüm güvenlik kurumlarının çabaları sayesinde Suudi koalisyonu amaçlarına ulaşamadı. Düşman, bu koalisyonun karşıtı olan devlet adamlarını ve halkı öldürmeye çalıştı ve bu çabaların çoğu başarısız oldu.

Güvenlik, sorumluluklarımızın önceliğidir. İçişleri Bakanlığı görevi çerçevesinde millete destek olmak, güvenlik ve istikrarı tesis etmek için çalışmaktadır.

Suudi koalisyonu millete ve onun güvenliğine hizmet eden ve bu milleti savunmayı amaçlayan kurumlar olan güvenlik kurumlarını vurmaya çalışmış ve altyapıyı hedef almıştır ancak tüm bunlara rağmen güvenlik kurumları bugün yüksek güç ve verimlilikle ayakta durmaktadır.

Bu askeri geçit töreninde düşmana mesajımız, bu güvenlik kurumuna ulaşma çabalarının başarısız olduğudur ve düşmanları Yemen'i, Yemen halkını ve onların güvenliğini ve istikrarını hedef alan komplolarının devam etmesi konusunda uyarıyoruz.

Yemen'in güvenliği tüm komşu Arap ve İslam uluslarının çıkarınadır.’

Yemen medyası perşembe akşamı yayınladığı resimlerle, bu ülkenin güvenlik güçlerinin San'a'da bir askeri geçit töreni düzenlediğini açıkladı.

Yemen'in Ensarullah Hareketi bilgi merkezinin açıklamasına göre, bu geçit töreni "Onlar için güvenlik" adı altında, bu ülkenin yüzlerce güvenlik gücü ve zırhlı aracının katılımıyla Yemen'in başkenti San’a’nın el-Seb’in Meydanı'nda gerçekleştirildi.(Ajanslar)