Ensarullah  4 gemi vurduğunu açıkladı

Ensarullah 4 gemi vurduğunu açıkladı

Yemen'deki Ensarullah Hareketi Aden Körfezi'nde 2 siyonist rejim ve 2 Amerikan gemisine operasyon düzenlediğini duyurdu.

Yemen'deki Ensarullah Hareketi Aden Körfezi'nde iki siyonist rejim ve iki Amerikan gemisine ayrıca bir ABD destroyerine operasyon düzenlediğini duyurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, ''Aralarında bir savaş gemisinin de bulunduğu İsrail ve Amerika'ya ait 4 gemiyi çok sayıda uygun deniz füzesi ve insansız hava aracıyla hedef aldık.'' denildi.

Açıklamada ayrıca Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki operasyonların , saldırılar duruncaya ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik abluka kaldırılıncaya kadar devam edeceği vurgulandı.

Operasyonlar arasında ilki "MSC Darwin", ikincisi ise yine hedef alınan "MSC Gina" olmak üzere iki İsrail gemisi hedef alındı.

Yemen silahlı kuvvetleri ayrıca Amerikan gemisi "Maersk Yorktown"u da hedef aldı. Ayrıca Saree'nin de doğruladığı gibi bir Amerikan savaş gemisi çok sayıda insansız hava aracı tarafından hedef alındı.

Saree, Yemen silahlı kuvvetlerinin, İsrail'in ve işgalle bağlantılı olanların işgal altındaki Filistin limanlarına, Kızıl Deniz'e, Umman Denizleri'ne ve Hint Okyanusu'na yönelmesini engelleme kararını Gazze'ye yönelik saldırıya kadar uygulamaya devam edeceğini yineledi.