Endonezya'dan  Siyonist  İsrail İle  Normalleşme Adımı

Endonezya'dan Siyonist İsrail İle Normalleşme Adımı

Yedioth: İsrail ile normalleşme trenine Endonezya'yı da dahil edecek gizli temaslar kuruldu

Siyonist gazetesi Yedioth Ahronoth Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail'in, en büyük İslam ülkesini normalleşme trenine dahil etmek için Amerika'nın desteğiyle üst düzey Endonezyalı yetkililerle gizli temaslarda bulunduğunu söyledi.

Gazete, yayınladığı haberde Endonezya'da Şubat 2024'te yeni cumhurbaşkanı ve parlamentonun seçilmesi için önemli seçimlerin yapılacağını ve bu seçimlerin sonuçlarının İsrail ile ilişkileri normalleştirip normalleştirmeyeceklerini belirleyeceğini belirtti.

Haberde şunlar belirtildi: "Şu anda İsrail ile Endonezya arasında resmi bir diplomatik ilişki yok, ancak ilişkileri güçlendirmekle ilgilenen birçok Endonezyalı tarafla doğrudan iletişim kanalları var ve iki taraf arasında ticaret, turizm ilişkileri ve güvenlik işbirliği var."

Amerikalıların Endonezyalıları İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeye ikna etmek için perde arkasında çalıştıklarına dikkat çekti.

Haberde , İsrail'de Endonezya'nın Suudi Arabistan'dan önce İsrail ile ilişkilerini normalleştirip normalleştirmeyeceği, yoksa Suudi Arabistan'ın ardından bu normalleşmeye gitmeyi mi tercih edeceği konusunda bir tartışmanın olduğu, Cakarta'nın (Endonezya'nın başkenti) da bu yönde hamleler yapmasını umut edenlerin olduğu ifade edildi.

Bu konuyla ilgili şüphelerini dile getiren ve Endonezyalıların buna hazır olmadığına inanan Siyonist yetkililer olduğuna dikkat çekti.

Yetkililer, son aylarda İsrailli sporcuların Endonezya'ya girişine izin verilmemesi sorununun, ülkenin uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapma olanağını kaybetmesine neden olduğuna dikkat çekti.

İsrailli bir yetkili, Endonezya'nın aşırı gösteri ve protestolardan korktuğunu ve bu nedenle Suudi Arabistan'ın bunu yapmasını bekleyeceğini belirterek, mevcut hükümet yapısıyla Endonezyalıları böyle bir adım atmaya zorlamanın çok zor olacağını açıkladı.

Geçtiğimiz Mart ayında İsrail Hayom gazetesi, İsrail'in ilişkileri normalleştirmek için aralarında Endonezya'nın da bulunduğu dört İslam ülkesiyle görüşmelerde bulunduğunu yazmıştı.

Siyonist gazetesine göre, en büyük İslam ülkesinin İsrail ile dolaylı ekonomik, ticari ve turizm ilişkileri var.

Kaynak: TEVHİDHABER