Emir  Abdollahian : ABD Gerçekçi Davaranırsa Anlaşma Olur

Emir Abdollahian : ABD Gerçekçi Davaranırsa Anlaşma Olur

Bu, açıklama Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile ikili ilişkiler ve ortak endişe konusu olan bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı bir telefon görüşmesi sırasında geldi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İranlı bakan gerçekçi hareket ederse, müzakerelerin tüm taraflarının desteğiyle iyi, sağlam ve sürdürülebilir bir anlaşmaya varacağımıza olan inancını dile getirdi.

Amir Abdollahian, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Moskova'da yaptığı görüşme ve görüşmelere atıfta bulunarak, bu görüşmede çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunduklarını, Moskova'nın müzakerelerde yapıcı rol oynamayı kabul ettiğini açıkllaldı

İran dışişleri bakanı, Çinli mevkidaşının daveti üzerine Çin'de yapılacak Afganistan'a komşu ülkelerin dışişleri bakanlarının üçüncü toplantısına katılmaya hazır olduğunu duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanı ise iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişme sürecine değindi ve şunları söyledi: Pekin, İran İslam Cumhuriyeti ile ortak ilişkilerin geliştirilmesini çok önemli görüyor ve bunun için belirli bir sınır görmüyor.

Wang Yi, ülkesinin Viyana müzakere sürecine kapsamlı desteğini açıklayarak şunları ekledi: Pekin, ambargonun kaldırılması için Viyana müzakerelerinin nihai sonucunu destekliyor.

Çin Dışişleri Bakanı, Afganistan'a komşu ülkelerin dışişleri bakanlarının üçüncü toplantısının Çin'de toplanmasında İranlı mevkidaşına kendisine katılmak üzere gönderdiği daveti kabul ettiği için teşekkür etti