Eminönü Balıkçı Tekneleri ile İlgili Karar

Eminönü Balıkçı Tekneleri ile İlgili Karar

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliyesine ilişkin 3 nolu tarihi balıkçıya verilen ihtiyati tedbir kararı kaldırıldı. Mahkemenin bu kararının ardından balıkçıların tahliyesi için işlemlere geçileceği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sözleşmeleri biten Eminönü'ndeki balıkçıların 1 Kasım'da tekneleri boşaltmasını iş yeri sahiplerine tebliğ etmişti.

Bunun üzerine balıkçılar, İBB'nin tahliyeyi durdurması talebiyle ayrı ayrı davalar açtı.

Balıkçılar İdari Mahkemeye Gitti

Mahkeme, İBB idaresinin savunması alınana kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bunun ardından İBB'nin gerekli belgeleri teslim etmesiyle mahkeme yürütmenin durdurulması kararını kaldırıp 1 ve 3 nolu balıkçı teknelerinin davalarını reddetti.

Sulh Hukuk Mahkemesi'ne Yeni Dava

İdare mahkemesinin davalarını reddemesiyle 3 nolu balıkçı, İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yeni bir dava açtı. Bu başvuru sonrası mahkeme tahliyenin durdurulması için ihtiyati tedbir kararı aldı. İBB avukatları bu kararlara itiraz etti.

Mahkeme ara celse açtı

İBB'nin itirazı sonrası mahkeme ara celse açtı. Taraflar karşılıklı taleplerini ve savunmalarını dile getirdi. Bu konuşmalar sonrası hakim, ihtiyadi tedbir kararının teminatsız şekilde kaldırılmasına karar verdi.

Eminönü Balık-Ekmek Tekneleri Kaldırılıyor

Mahkemenin bu kararıyla İBB avukatlarının Fatih Kaymakamlığı'na yürütmenin durdurulması ya da ihtiyati tedbir kararının olmadığını bildireceği ve böylelikle 1 ile 3 nolu balıkçı tekneleri tahliye edilme işlemlerine geçilebileceği öğrenildi.

Öte yandan 2 nolu balıkçının başlattığı dava süreci sürüyor.