El Kassam'dan Bayram Hediyesi

El Kassam'dan Bayram Hediyesi

Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları, Zinah bölgesinde İsrail işgal gücüne karşı düzenlenen karmaşık pusuya ilişkin video sahneleri yayınlıyor ve El Kassam, bunun mağlup işgal ordusunun Gazze'de çektiği acıların küçük bir örneği olduğunu vurguluyor.

slami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı Şehit İzzeddin el Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus'un doğusundaki El Zinah bölgesinde İsrail işgal gücüne karşı karmaşık bir pusuya ilişkin video sahneleri yayınladı. .

El Kassam, pusunun Ramazan ayının 27'si Cumartesi günü gerçekleştiğini belirterek, buna "El Ebrar" adını verdi.

Sesli ve görüntülü videoda yer alan El Kassam Tugayları Mücahidlerinden biri, video sahnelerinde görünenlerin operasyonun bir yönünü temsil ettiğini, olup bitenlerin ve belgelenmeyenlerin "çok daha büyük" olduğunu doğruladı. bu, "mağlup olmuş işgal ordusunun Gazze'de ve çözümde çektiği acıların küçük bir örneğidir."

Mücahidlerin işgal askerlerinden oluşan bir gruptan oluşan ayrıntılı bir pusu hazırladığını, Mücahidlerin kendilerini ölü ve yaralı bıraktıklarını, ayrıca piyade birliklerine destek için gelen araçlarla da ilgilenerek onları doğrudan vurduklarını bildirdi.

İşgalin "kayıplarını gizlediğini, kamuoyuna sansür uyguladığını, askerlerini ve esirlerini her gün feda eden Netanyahu'nun eşsiz kararı doğrultusunda en dar çevrelerde ölenlerin ailelerini bilgilendirmekle yetindiğini" belirtti. konumunu, oğlu Yair'in refahını ve yaşlı cadının hediyelerini korumak için."

Netanyahu'ya hitaben, "Burası Han Yunus, özellikle de yerle bir ettiğinizi ve orada güvende olduğunuzu iddia ettiğiniz Al-Zinah."

Sahneler, El Kassam savaşçılarının, görevinden dönen bir işgal piyade grubunu öldürüldüğü bölgeye bomba yerleştirerek hedef almayı planladığını gösteriyor.

Aynı zamanda 30 askerden oluşan komando piyade grubunun pusu alanına gelişinin başladığını da gösteren görüntüde, Kassam savaşçıları sıfır mesafeden 5 askere saldırmaya hazırlanırken, askerlerin çığlıkları da giderek artıyor.

Askerlerin direnişçilerin daha önce bubi tuzağı kurduğu bir eve kaçması üzerine ev havaya uçuruldu ve ölü sayısı 10'a çıktı.

Ayrıca El Kassam savaşçıları, piyade birliklerine destek için gelen araçları da pusuya düşürdükten sonra “Al-Yassin 105” füzeleriyle hedef aldı.

Görüntülerde işgalcilerin ölü askerlerini tahliye ettiği ve tahrip edilen araçlarını geri çektiği görülüyor.

Cumartesi günü El Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin doğusundaki El Zinah bölgesinde işgal askerleri ve araçlarının hedef alındığını duyurarak, onlar için karmaşık bir pusu hazırladığını ve bunun 10 askerin öldürülmesine yol açtığını belirtti. parçalara dönüşmeleri.

Han Yunus'un batısında, üyelerinin öldürüldüğü veya yaralandığı doğrulanan bir işgal kuvveti anti-personel cihazıyla hedef alındı ​​ve helikopterler onları tahliye etmek için indi.

"Gazze'deki savaş sona erdi"

İsrail medyası ise Gazze'deki savaşın "sona erdiğini" doğruladı ve "ordunun, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Refah'a girme vaadiyle Han Yunus'tan hiçbir karşılık beklemeden ayrıldığını" belirtti.

İsrail Kanal 13'ün askeri yorumcusu Alon Ben David, "Khan Yunis'ten ayrılmak, karşılığında hiçbir şey almadan önemli bir pazarlık kozundan feragat etmektir" dedi ve şunları kaydetti: "İsrail, geri dönüşü engellemek için kuzey Refah koridorunu korumadı." Refah'tan Han Yunus'a kadar yerinden edilmiş kişilerin sayısı." Şöyle ekledi: "Bundan sonra Han Yunus'ta yapılacak herhangi bir operasyon daha karmaşık olacak."

Ben David şunu vurguladı: "Ordu hâlâ mevcut durumla nasıl başa çıkacağını bildiğini söylüyor ancak savaşın bittiği gerçeğinin söylenmesi gerekiyor."