El Husi: Yemen Silah üreten bir Ülke Olacak

El Husi: Yemen Silah üreten bir Ülke Olacak

Yemen'deki savaşın başlamasından yedi yıl sonra arifesinde, Ensar Allah lideri, Yemen'in başarılarını ve Suudi liderliğindeki koalisyonun kayıplarını ayrıntılarıyla anlatan bir televizyon konuşması yapıyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yemenli Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi, Yemen'e yönelik saldırı kararının ABD tarafından verildiğini ve onu kimin denetleyip yönettiğini ayrıntılı olarak açıkladı.

Yemen'deki Saldırganlık ve Kuşatmaya Karşı Ulusal Direnç Günü vesilesiyle yaptığı konuşmada El-Husi, Yemen'e yönelik saldırganlığın Suudi Arabistan ve BAE tarafından, Yemen tarafından haklı çıkarılabilecek herhangi bir eylem olmaksızın yürütüldüğünü belirtti. .

Ayrıca ABD, İngiltere ve "İsrail"i Yemen'e yönelik saldırganlığı denetlemek ve yönetmekle suçladı.

El-Husi ayrıca Suudi liderliğindeki koalisyonun diğer üyelerinin sadece saldırganlığa katılmak için ödenen paralı askerler olduğuna dikkat çekerek, İngilizlerin Yemen'e yönelik saldırganlığa katkısının açık ve net olduğunu vurguladı.

İsrail'in Yemen'deki rolüne gelince, el Husi , İsrail ve İngilizlerin saldırganlığı yönetmedeki rollerinin ve parmak izlerinin açık ve bariz olduğunu söyledi.

Ayrıca, Ulusal Direnç Günü'nün Yemenlilere sorumluluklarını ve görevlerini hatırlatmadaki önemini vurgulayarak, suçluluğun ilk baskınlarından bu yana bu saldırganlığın belirgin bir özelliği olduğunu da sözlerine ekledi.

El-Husi, Yemen'e yönelik saldırganlığın başlangıcından bu yana uluslararası sessizliğin ortasında Direniş Ekseni'nin sadece birkaç grubunun ve ulusun özgür halkının insani ve ahlaki bir dayanışma duruşu sergilediğini söyledi.

Yemenli sivillerin yerleşim yerlerinde topluca katledilmesine karşı uluslararası sessizliğin devam ettiğini ve bazılarının bu insanlık dışı katliamları kutsayacak kadar ileri gittiğini söylemeye devam etti.

Suudi Saldırganlık 7 milyar dolarlık petrol çaldı

Al-Husi konuşmasında, Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik saldırganlığı boyunca, koalisyon güçlerinin korkunç suçlar işlediklerini, Yemen'de yaşamın tüm ihtiyaçlarını hedef aldığını ve ülkenin altyapısını tahrip ettiğini açıkladı.

Yemen liderine göre, Suudi liderliğindeki koalisyon Yemen halkını felakete zorlamak istedi ve Yemen'deki arkeolojik alanların bile saldırganlığın hedefi olduğunu belirtti.

Al-Husi, saldırganlığın ilk günden itibaren petrol tesislerini kontrol etmeye ve Yemen halkını onlardan mahrum etmeye yönelik olduğunu vurguladı ve saldırganlığın 7 milyar dolar değerinde petrol çaldığını ortaya koydu.

Ensar Allah lideri, Marib'den çalınan gazın değerinin 351 milyar riyal olduğunu belirterek, Yemen halkının koalisyonun servetlerini yağmalaması sonucunda 27 trilyon riyal kaybettiğini de sözlerine ekledi.

Koalisyon tarımsal üretimi ve ticari faaliyeti durduramadı

İşgal altındaki vilayetlerdekiler de dahil olmak üzere tüm Yemen halkının milli servetten mahrum bırakıldığını kaydetti ve Yemen Merkez Bankası'nın Sana'dan taşınmasının maaşların ödenmesini aksatmayı, fiyatları yükseltmeyi ve ulusal para birimine zarar vermeyi amaçladığını açıkladı.

Al-Houthi, halkın kararlılığının tezahürlerine de değindi ve hedef alınmasına ve bombalanmasına rağmen tarımsal faaliyetin sürdürüldüğünü vurguladı. Üst düzey Yemenli yetkiliye göre, saldırgan koalisyonun tüm düşmanca girişimlerine rağmen tarımsal üretimi ve ticari faaliyeti durdurmayı başaramadığı açıkça görülüyor.

Al-Houthi, Suudi liderliğindeki saldırganlık tarafından binlerce evin yıkılmasına rağmen inşaat sürecinin devam ettiğini söyledi.

İyileşmeden önce cepheye dönen yaralı savaşçılar

Direniş cephelerini desteklemek için gönderilen konvoyların kuşatmaya rağmen durmadığına dair güvence vererek Yemen güçlerinin askeri kararlılığını selamladı.

Al-Husi, direniş cephelerinde görev yapanların zor şartlar altında olduğunu, yiyecek ve silah sıkıntısı çektiğini, ancak yaralı savaşçılardan bazılarının kararlılıkları, güçlü iradeleri nedeniyle iyileşmeden savaş alanlarına döndüklerini vurguladı.

Yemen lideri, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sayısının 6.681 operasyon olduğunu ve Suudi liderliğindeki koalisyonun 6.025 saldırısının püskürtüldüğünü açıkladı.

Yemen silah üreten bir ülke olacak

Aynı bağlamda El-Husi, Suudi liderliğindeki koalisyonun Yemen'deki füze üretim faaliyetinin farkında olduğunu ve bazen bazı füzelerin İran yapımı olduğunu iddia ettiğini çünkü bu füzelerin olduğunu kabul etmenin zor olduğunu açıkladı.

Al-Houthi, Yemen askeri endüstrisinin , özellikle caydırıcı silahlarda Yemen yeteneklerini geliştirmek için çaba gösterdiğine dikkat çekerek, insansız hava araçlarının imalatının sıfırdan başladığını ve halen devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yemen'in topçu üretiminde başarılı olduğunu ve kendi kendine yeterlilik aşamasına ulaştığını, askeri üretim sektörünün müreffeh ve çok umut verici olduğunu garanti etti. Al-Houthi, tüm bu yetenekler sayesinde Yemen'in gelecekte silah üreten ülkelerden biri olmasının beklendiğini vurguladı.

Deniz kuvvetlerini geliştirmek için çalışmalar sürüyor

Al-Husi, Yemen deniz kuvvetlerinin de sıfırdan yüksek verimlilikle yükseldiğini ve saldırgan kuvvetleri herhangi bir kıyı kentine saldırmaktan tamamen caydırmayı başardığını belirterek, deniz kuvvetini geliştirmek için büyük çalışmaların yapıldığını ve sonuçlarının iyileştirileceğini de sözlerine ekledi. yakın gelecekte kendini gösterdi.

Yemen kuvvetlerinin herhangi bir yerden herhangi bir hedefe, hatta denizde bile uzun menzilli füzeler ve insansız hava araçları fırlatabileceğini de açıkladı .

'Yeni nesile dikkat'

El-Husi, Yemen güvenlik güçlerinin koalisyon tarafından planlanan birçok operasyonu bubi tuzaklı arabalar, patlayıcılar ve suikastlar yoluyla engellediğini duyurdu.

Yemen düşmanlarına seslenen Ensar Allah lideri El-Husi, "Zor şartlar içinde büyüyen yeni nesile karşı uyanık olun" dedi.