El-Ezher :  Taliban'ın Kararı İslam'ı Temsil Etmiyor

El-Ezher : Taliban'ın Kararı İslam'ı Temsil Etmiyor

El-Ezher, Afganistan'da kız çocuklarının üniversite eğitimine ara vermesinin ardından Taliban'a mesaj gönderdi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

El-Ezher Üniversitesi yaptığı açıklamada, "El-Ezher, Afganistan'daki yetkililerin Afgan kızlarının üniversite eğitimini engelleme kararı almasından derin üzüntü duymaktadır. İslam'ın bilim, siyasi ve kültürel tarihinde kadınlar hala bir gurur kaynağıdır dedi

El-Ezher, Müslüman ve gayrimüslimlerin vicdanlarını sarsan bu kararın hiçbir Müslüman tarafından uyulanmaması gerektiği vurgulandı

Bu kararı alanlar müminlerin annesi Aişe (r.a.) tarafından rivayet edilen Sünniler arasındaki en doğru kitaplarda iki binden fazla hadisi nasıl yok saydı Müslüman tarih bilim, eğitim, siyaset alanındaki öncü kişiler ve şahsiyetler arasında ve İslami toplumların yükselişinde onlar yok muydu? diye sordu .

El-Ezher bu kararı reddetti ve bunu İslam hukukunu temsil etmeyen ve Kur'an-ı Kerim'in çağrısına kökten aykırı bir karar olarak değerlendirdi.

Açıklamada, İslam Müslümanlara ve gayrimüslimleri, kadınlara ve kız çocuklarına eğitim vermenin haram olduğunu söyleminin yanlış olduğunu belirttmiştir. İslam'ın erkeklere eşit olarak sağladığı gibi kadınlara da sağladığı hukuki haklardan birinin aksini söylemek, yanlıştır ve İslam'ın her Müslüman erkek ve kadına ilim öğrenmekle yükümlü olduğu dindir.

El-Ezher, açıklamasının sonunda Afganistan'ı kendisini gözden geçirmeye çağırdı.