Ebu Ubeyde: Düşman Mahkumlarını Korumakla Görevli Gruplarla Teması Kaybettik

Ebu Ubeyde: Düşman Mahkumlarını Korumakla Görevli Gruplarla Teması Kaybettik

Ebu Ubeyde: Düşman mahkumlarını korumakla görevli gruplarla teması kaybettik ve onların akıbeti hâlâ bilinmiyor

Aljazeeramubasher 'de yer alan habere göre, İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrailli mahkumları korumakla görevli bazı gruplarla temaslarını kaybettiklerini açıkladı.

Bugün Cumartesi günü Telegram'da yaptığı açıklamada Abu Ubaida, "Düşman mahkumları korumakla görevli bir dizi grupla teması kaybettik ve mahkumların ve tutsakların akıbeti hala bilinmiyor." dedi.

Bu, İsrail işgal ordusunun kara operasyonunun Gazze şehrinin doğusundaki Al-Zaytun mahallesine ve Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia bölgesine genişletildiğini duyurmasıyla geldi.

İşgal ordusu yaptığı açıklamada, "Güney Komutanlığı, güçleri El Zeytun ve Cebeliye bölgelerine baskın düzenlerken, saldırı faaliyetlerini Gazze Şeridi'ndeki diğer mahalleleri de kapsayacak şekilde genişletmeye devam ediyor."

Gazze Şeridi'ndeki direniş grupları şu ana kadar işgal ordusunun açıklamasına ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.

Ancak El Kassam Tugayları, Telegram aracılığıyla savaşçılarının "Güneybatı Gazze'de Siyonist bir piyade birliklerini pusuya düşürmeyi ve işgal askerlerine ait bir anti-personel cihazını patlatmayı başardıklarını" duyurdu.

İşgal ordusunun 43 gün boyunca Gazze Şeridi'nde yürüttüğü yıkıcı savaş, 5.000'i çocuk ve 3.300'ü kadın olmak üzere 12.000'den fazla şehit ve %75'i çocuk ve kadın olmak üzere 30.000'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı