Ebu Marzouk : ABD Bizimle Görüştü

Ebu Marzouk : ABD Bizimle Görüştü

Ebu Marzouk, Amerika'nın Hamas ile iletişimine ilişkin gerçeği ortaya koyuyor

Hamas'ın yurtdışındaki siyasi büro başkan yardımcısı ve uluslararası ilişkiler dosyasından sorumlu yetkili "Musa Ebu Marzuk", karar vericilere yakın veya resmi görevlerde bulunan Amerikalı isimlerle birçok temas gerçekleştiğini söyledi. hareketle görüşmeden önce resmi makamlardan izin aldılar” dedi.

Arabi21'e yaptığı özel bir açıklamada, Hamas liderliğinin "hareketle resmi görüşmeler yapmak için birkaç Amerikan talebi aldığını, bunların en sonuncusu Jared Kushner'den (eski ABD başkanı ve damadının danışmanı) geldiğini belirtti. ), birden fazla arabulucu aracılığıyla ve biz durumu bozmak istemediğimiz için toplantıyı reddettik dedi

Üst düzey Hamas yetkilisi, "Hareketin politikası herkese açıklıktır ve siyasi çalışmalarda mümkün olana göre çalışıyoruz ve Siyonist varlık dışında siyasi oluşumlarla hiçbir teması veya ilişkiyi veto etmiyoruz" dedi.

Ebu Marzouk, "Hamas'ın ABD tarafından sürekli zulme maruz kaldığı" uyarısında bulunarak, "ülkelerdeki Amerikan büyükelçiliklerinin hareketin faaliyetlerini takip etmek, onu kovuşturmak ve ülkeleri, örgütleri ve kişileri Hamas ile birlikte çalışmaktan veya onlara yardım etmekten korkutmak için çalıştığını" ortaya koydu. hareket."

"ABD, hareketin pozisyonunu anlayan veya direniş projesini destekleyen herkese, ister silahlarla, ister sadece medya açıklamalarıyla baskı yapıyor ve bu şüphesiz bizim için büyük bir meydan okuma oluşturdu" dedi.

Ebu Marzouk, "Hamas, 1993 yılında Amman'daki Amerikan büyükelçiliğinde, Marj al-Zohour'daki sınır dışı edilenlerin krizini sona erdirmek için işgale baskı yapmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri ile ilk teması kuran kişidir ve daha sonra Hamas'tır. bizi terörist listelerine koydular, bu yüzden siyasi temaslar yarım kaldı dedi .

Kaynak:Haber Kaynağı