"Duyun Artık Sesimizi"

"Duyun Artık Sesimizi"

Ülkelerinde demokrasi ve adalet isteyen Bahreyn halkı mesajlarını tüm dünyaya duyurmak için Manama'ya akın etti...

Ülkelerinde demokrasi ve adalet isteyen Bahreyn halkı mesajlarını tüm dünyaya duyurmak için Manama'ya akın etti.

Bahreynliler, Milli el'Vifak hareketinin çağırısıyla, bugün Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılan "Bölgesel Güvenlik Zirvesi, Manama Diyalog Toplantısı"nın yapılacağı mekanın yakınlarına akın etti.

Milyonlarca Bahreynli, alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen zirvenin yapılacağı yerin yakınlarında, dikta rejim karşıtı protesto düzenlemeyi başardı. Halk dünyanın gözünün Manama'da olduğu bu fırsatı iyi değerlendirerek, ellerinde siyasi tutukluların posterleriyle Al-i Halife karşıtı sloganlar attı.

Bahreyn Milli el'Vifak İslami cemiyeti üst düzey üyesi Halil El-Merzuk dünya basınına seslendiği bildiride şöyle dedi:

"Bahreyn'deki zulmün ortadan kaldırılmasında sizin de sorumluluğunuz var. Çünkü bizim ülkemizdeki insan hakları ihlalini görmenize rağmen, ülkede hiç bir cinayet işlenmiyormuşçasına Al-i Halife rejimiyle görüşüyorsunuz. Sizler bu rejimin cinayetleri karşısında ciddiyetle durmanız gerekirken, hiç bir şey yokmuş gibi davranıyorsunuz."

Bahreyn Demokratik İş Partisi yöneticilerinden Rıza Musa ise, zirveye gelen bölge liderlerine seslenerek şöyle dedi:

" Bölgesel Güvenlik Zirvesi, Manama Diyalog Toplantısı"na katılan liderlere şunu hatırlatayım ki; Bahreyn de, güvenliği için burada toplandığınız bölgenin bir parçasıdır! Zirvede Al-i Halife rejiminin baskıcı davranışları da görüşülmedir."