Dünden Bugüne Şeyh Kardavi...

Dünden Bugüne Şeyh Kardavi...

Şeyh Yusuf El Karadavi'nin 2006 yılında Lübnan'da, 2004 ve 2009 yıllarında Suriye'de yaptığı konuşmaları ve İran bedduası...

Birinci konuşma: (2009-Suriye)

"Sevgili ve kardeş ülke Suriye'ye yaptığımız bu ziyaret ilk durağımız. Suriye'ye yaptığımız bu ziyaretin amacı, tehlikelerle karşı karşıya kalan Gazze'deki kardeşlerimizin durumunu Sayın Beşar Esed ile görüşüp ümmetin liderlerinin Gazze'deki kardeşlerine karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri içindir. Bizim Suriye'ye yaptığımız bu ziyaret çok doğal bir durumdur, özellikle de bu zamanda. Suriye halkına, Suriye lideri Beşşar Esed'e tebrik ve takdirlerimizi sunuyoruz, hükümet ve herkese saygılarımızı sunuyoruz"

İkinci konuşma (2006-Lübnan)

"Lübnan öyle bir savaş yönetti ki, Allah'a hamd olsun, zaferle sonuçlandı. Öyle bir düşmana karşı zafer kazandı ki, bu düşmanın yenilmez bir güç olduğu söylenirdi. Fakat bu güç yenildi ve kırıldı. Bu efsanevi güç Lübnan'ın evlatları karşısında perişan oldu. Lübnan evlatları derken Hizbullah'ı ve Hizbullah'ı destekleyenleri kastediyorum."

Üçüncü konuşma (2004-Suriye)

"Bu sevgili ülkeyi ve halkını görmemizi nasip eden Allah'a hamd olsun. Suriye halkı bizi samimiyetle bir sevgiye boğdu. Nereye gitsem etrafımdaki insanlar bu sevgilerini gösterdiler. Ben hiçbir mal, mülk ve makama sahip değilim. Suriye'nin en üst düzey yetkililerinden bütün halk kitlesine kadar ziyaretlerde bulundum. Lider Beşşar Esad ile görüştük. Bize göğsünü açtı, kalbini açtı. Geniş bir ufka ve akla sahip. Kendisiyle iki saat kadar ümmeti ilgilendiren meseleleri görüştük. Sanki bir aile ortamında muhabbet eder gibiydi. Ben Şam'a, liderine, hükümetine, halkına hürmetlerimi sunarım. Allah'tan Suriye'nin ayaklarını sabit kılmasını niyaz ediyorum. Birleşmiş Milletler'de çok güzel bir duruş sergiledi, Irak olayında güzel bir duruş sergiledi ve birçok konuda dik duruşlar sergiledi. Özellikle de gücünü ümmete dayatmaya çalışan Ameri karşısındaki duruşu. Bu duruş ki, Amerika ümmetin bakış açısını ve değerlerini değiştirmeye ve istediği yöne sürüklemeye çalışıyor. Suriye dik durmayı başarıp "hayır" demesini becerebilen bir ülkedir. O yüzden Suriye'yi cezalandırmak ve onu terbiye etmek için kanunlar çıkarıyorlar. İnşaallah Suriye başı dik ve temelli güçlü kalacaktır."

velfecr