Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Diyelim ki Mustafa Kemal evliya!

Peki, bu durumda ona tapılması mı gerekiyor?

Tevhid konusunda hassas düşünen Müslümanlar yüz yıla yakındır Mustafa Kemal hususunda yanlış bir nokta üzerinde yoğunlaşmaktalar. Özellikle onun gayri İslami yanlarını bulup çıkarmaya çalışmaktalar, başta âlimler olmak üzere dindarlara yaptıklarını, devrim adı altında dayattığı Batı tarzı bir hayatı yerleştirmek için uyguladığı idamları dile getirmekteler.

Elbette bunlar da önemlidir, Mustafa Kemal’in düşünce ve yaşadığı hayat tarzı da meselenin merkezine oturmakta, çünkü nihayetinde Kemalizm dinini onun düşünce ve hayat tarzı oluşturmaktadır.

Fakat yine de Kemalizm’in İslam’ın yerine alternatif bir din olarak getirilmesinin yanında devede kulak kalmaktadır.

Hem bu arada birileri de çıkıyor onun hayatının ve düşüncelerinin hatta yapıp ettiklerinin İslam’la çelişmediğini ispatlamaya uğraşıyor. Şimdilik biz onları muhatap almıyoruz, “madem iyi birisi olarak görüyorsunuz, Allah sizi mahşerde onunla birlikte haşreylesin” deyip geçiyoruz.

Ve asıl bizimkileri uyarıyoruz: Diyelim ki Mustafa Kemal sizin anlattığınız gibi değil de, evliyanın ta kendisi. Evet, sizin bildiğiniz bir evliya.

Peki, tapılması mı gerekiyor? Bu milletin bütün çoluğuna çocuğuna gece gündüz o mu dayatılmalıdır?

Evet, diyelim ki evliya, bu millet muhtarından cumhurbaşkanına kadar onun önünde kıyama durması, tazim etmesi, bütün genel kurullarını, en ciddi oturumlarını onun adıyla açıp kapaması mı, yani tapınması mı gerekiyor?

Mustafa Kemal’in bizim zannettiğimiz gibi menfi biri olmadığı, bir evliya olduğu ortaya çıksa; “bu durumda ona tapınmanın bir sakıncası yokmuş” mu diyeceğiz?

İslam ve Tevhid adına mücadele veren ulema ve aydınlar işin bu yönü üzerinde yoğunlaşmalı değil midir?

Unutmayalım, Kemalizm denilen bu din insanımıza devlet tarafından dayatılmıştır, yine devlet tarafından kaldırılacaktır. Bugün âlimlerimize, entelektüellerimize, aydınlarımıza devleti uyarma ve yol gösterme hususunda büyük bir görev düşmektedir.

Kemalizm dayatılırken bu zavallı millet çok, hem de çok büyük bedeller ödemiştir. Lütfen aynı bedel bir de kaldırılması esnasında ödetilmemelidir.

Bu yazı toplam 896 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar