Direniş liderleri çocuklarını saklamıyor..

Direniş liderleri çocuklarını saklamıyor..

Direniş liderleri çocuklarını saklamıyor.. Haniye ailesinden 7 kişinin öldürülmesi hangi mesajları taşıyor?

Politikacılar ve analistler "Haniye'nin oğullarının Gazze Şeridi'ndeki Sahil Kampında şehit edilmesinin, liderlerin savaş sırasında oğullarını sakladıkları yönündeki iddiaları çürüttüğünü" doğruluyor

israil işgalinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı sırasında, Filistin direnişinin Gazze'yi ve halkını savunmak, saldırılarına karşı koymak ve suçlarını püskürtmek için yürüttüğü savaşlar sonucunda çok sayıda kayıp yaşandı.

Hamas hareketi, saldırganlığın durdurulması ve işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi yönündeki haklı ulusal taleplerini teyit ettiği müzakerelerde kartını sunarken, “İsrail” Filistinli sivillere karşı soykırım suçlarını sürdürüyor.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde işgal , Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 3 oğlunu, Gazze şehrinin batısındaki Sahil Kampı'nda seyahat ettikleri bir aracı hedef alarak öldürdü.

Haniye'nin şehit olan oğulları Hazem, Amir ve Muhammed'dir. Torunu Malak yaralanırken, torunları Halid, Mona, Amal ve Razan ile birlikte şehid oldular..

Liderler çocuklarını saklamaz

Hamas hareketinin Lübnan'daki temsilcisi Ahmed Abdel Hadi, Al-Mayadeen'e herhangi bir başarı elde edemeyen İsrail işgalinin Filistin halkı arasında sivillere suikast düzenleyip katliamlar gerçekleştirerek Filistin liderlerine baskı yapacağını söyledi. Müzakereler sırasında haklı ve adil taleplerinden vazgeçebileceğine inanan direniş.şöyle devam etti: "İşgal, direnişi hedef alarak etkileyemeyeceğini biliyor, aksine direnişi güçlendirerek karşı çıkıyor

Buna karşılık, İslami Cihat Siyasi Bürosu üyesi İhsan Ataya, "Haniye'nin oğullarının öldürülmesi, Gazze savaşı sırasında beyan ettiği hedeflere ulaşamayan düşmanın kafa karışıklığının boyutunu gösterdiğini" doğruladı.

Ataya, "Haniye'nin oğullarının Gazze Şeridi'ndeki Sahil Kampı'nda şehit edilmesi, liderlerin savaş sırasında oğullarını sakladığı yönündeki iddiaları yalanlamaktadır."

Ataya, "Şehitlerin takdim edilmesinin işgalin zannettiği gibi bir zayıflık işareti değil, bir zafer aşaması işareti olduğuna" dikkat çekti.