Demirtaş'tan PKK Güzellemesi Geldi

Demirtaş'tan PKK Güzellemesi Geldi

Demirtaş can çekişmekte olan PKK terör örgütünü sanki elinde caydırıcı bir güç varmışçasına pazarlık unsuru olarak sunuyor. "Erdoğan yeter ki gitsin" saplantısı ile sıfır ilke sıfır karakter endeksine bağlanan muhalefet şaşırtmaya devam ediyor.

Haber şöyle;

Halkların Demokratik Partisi'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kişisel twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Demirtaş açıklamasında 14 Mayıs seçimleri sonrasına işaret etti.

"Sahtekarlara inanmayın, barış ve huzur mümkündür. PKK eylemsizlik kararı alıp çözüme kapı araladı. Ama ısrarla provokasyonlar yapılıyor" diyen Demirtaş, "Erdoğan rejimi sonrasında PKK'nin Türkiye'de tümüyle silah bırakması için elimizden geleni yapacağız ve mutlaka başaracağız" ifadelerini kullandı.

Taleplerinin demokrasi ve barış olduğunu dile getiren Demirtaş, Yeşil Sol Parti'nin bu talepler için çalışacağını kaydetti.

Demirtaş'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Halkımıza sözümüz olsun, çatışmadan beslenen Erdoğan rejimi sonrasında PKK'nin Türkiye'de tümüyle silah bırakması için elimizden geleni yapacağız ve mutlaka başaracağız. TBMM'de usulünce, hukuk çerçevesinde sorunlarımızı çözüp büyük toplumsal barışı kesinlikle sağlayacağız.

Bunları çoktan yapabilirdik ama; Erdoğan barışı isteyenleri içeri attı, tecride aldı, partilerini kapatmaya çalıştı, belediyelerine kayyım atadı, provokasyonlarla çatışmayı körükleyip "terör" söylemi üzerinden halkı korkutup oy toplamaya çalıştı. Halen de bunu yapıyor.

birgun.net