Darbe'nin Avukatlığı da Suud'da...

Darbe'nin Avukatlığı da Suud'da...

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal, Mısır'la ilişkilerini gözden geçirebileceğini açıklayan AB'ye 'Tehditle bir yere varılmaz' dedi...

Avrupa Birliği'nin Mısır'la ilişkilerini gözden geçirme kararına Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal tepki gösterdi. Paris'e düzenlediği resmi ziyarette Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'la görüşen El Faysal, AB'nin kararıyla ilgili, "Tehditle hiçbir yere varılamaz" diye konuştu.

El- Faysal, gösteri özgürlüğünün, diğer vatandaşların hayatını etkilememe ve şiddete başvurmamak kaydıyla uluslararası hukuk tarafından garanti altına alındığının altını çizdi. Suudi Bakan, 30 milyon Mısırlının sokaklara inerek hükümetten güvenliklerini garanti altına alma ve erken seçim isteğinin de görmezden gelinemeyeceğini kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise Mısır'da yaşanan şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi. Hollande, "Mısır gibi büyük bir ülkede bu düzeyde şiddet olaylarının yaşanması kabul edilemez" dedi.

François Hollande, Mısır'la güvene dayalı dostane ilişkileri olan ülkelere de şiddetin durması, siyasi diyalog yolunun benimsenerek Mısır halkının sandıklarda görüşlerini dile getirmesi için sorumlululuk düştüğünü kaydetti. Fransa cumhurbaşkanı, Mısır'da seçimlerin en kısa sürede yapılması gerektiğinin altını çizdi.

SİSİ'NİN PLANINA DESTEK KONUSUNDA ANLAŞTILAR

Bu arada Suudi Arabistan Dışişleri bakanı Faysal ile Holande'nin görüşmede Mısır'da darbeyi gerçekleştiren General Sisi'nin ülkeyi seçime götürecek planının desteklenmesi konusunda anlaştıkları bildirildi.

El Arabiya'da yer alan habere göre iki lider, Sisi'nin yeni anayasa yapımı ve ülkeyi seçime götürme planına bir şans vererek destekleyeceğini açıkladı.

DÜNYABÜLTENİ