Darbeci Sisi Suud'a Geldi

Darbeci Sisi Suud'a Geldi

Al-Sisi, bölgesel meseleler ve krizler konusunda koordinasyon sağlamak için resmi bir ziyaret için Suudi Arabistan'a geldi. Bin Salman onu havaalanında karşıladı ve Suudi “şahin” uçakları Mısır bayrağının renklerini boyayan bir hava gösterisi yaptı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah El-Sisi, çeşitli bölgesel ve uluslararası meseleler ve krizleri koordine etmek için resmi bir ziyaret için Salı günü Suudi başkenti Riyad'a geldi.
Resmi Suudi Basın Ajansı'na göre, "Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Mısır cumhurbaşkanını başkent Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nda kabul etti."
Aynı kaynağa göre, Al-Sisi'nin varışından hemen sonra, Suudi "şahin" uçakları, Mısır bayrağının renklerini boyadıkları bir hava gösterisi gerçekleştirdi ve aynı kaynağa göre, onun Krallığa gelişini memnuniyetle karşıladı.
Mısır cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "resmi ziyaretin (sınırsız) Mısır-Suudi ilişkilerinin derinliği ve iki kardeş ülkeyi her düzeyde birbirine bağlayan kardeşlik ilişkileri ve işbirliği çerçevesinde gerçekleştiği" belirtildi.

Açıklamada, "Sisi, Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz ve Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile çeşitli bölgesel ve uluslararası meseleler ve krizler konusunda ikili ilişkiler ve koordinasyon araçlarını görüşecek" denildi.