Columbia Üniversitesi Öğrencilerinden Gazze'ye Destek

Columbia Üniversitesi Öğrencilerinden Gazze'ye Destek

New York: Columbia Üniversitesi öğrencileri Gazze'yle dayanışma amacıyla oturma eylemlerine devam ediyor

Yüzlerce Columbia Üniversitesi öğrencisi ve aktivisti, dayanışmalarını ifade etmek ve hakların yanında yer almak için New York Eyaleti üniversite kampüsü içindeki “Gazze Dayanışma Kampı”nda üst üste beşinci gününde de açık oturma eylemine devam ediyor

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde Filistin yanlısı öğrenciler, okulun, Filistin işgalini ve Gazze'deki soykırımı destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı.

Rektör Minouche Shafik, eylemin üniversitenin işleyişi için "tehdit oluşturduğunu" savunarak, New York polisinden göstericilerin dağıtılması için yardım talebinde bulunmuştu.

Kampüse girerek oturma eylemine müdahale eden polis, 108 civarında öğrenciyi gözaltına almıştı. Okul yönetimi de eyleme karışan bazı öğrencileri okuldan uzaklaştırmıştı.

Rektör Shafik'in tutumu, 7 Ekim 2023'ten sonra ABD'deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı başlayan "ifade özgürlüğü" engellemeleri tartışmalarını tekrar gündeme getirmişti.

TRT HaberColumbia Üniversitesi'nde öğrenciler Gazze için kampüste sabahladı