CNN: Washington  Ruya Konusunda Hayal Kırıklığına Uğradı

CNN: Washington Ruya Konusunda Hayal Kırıklığına Uğradı

CNN: Washington, Rusya'daki silahlı isyan girişiminin daha acımasız ve kanlı olmasını bekliyordu

CNN üst düzey bir yetkiliden alıntı yaparak, ABD'nin Rusya'daki silahlı isyan girişiminin "daha acımasız ve kanlı" olmasını beklediğini ve olayların barışçıl bir şekilde sona ermesine şaşırdığını bildirdi. Ona göre Amerikan istihbaratı Prigozhin'in "yürüyüşü" hakkında bilgi alır almaz büyük bir direnişle karşılaşacağı varsayılmıştı. Bu nedenle Beyaz Saray'da kaynağın dediği gibi onunla bu kadar çabuk anlaşmaya varılmasına şaşırdılar.

Ne Olmuştu ?

24 Haziran gecesi Rostov-on-Don'da Wagner askeri grubu Güney Askeri Bölge karargahını ele geçirdi.

Bu, Yevgeny Prigozhin'in Rus kuvvetlerinin PMC kamplarına füze ve bomba saldırıları düzenlediği iddialarına ilişkin açıklamalarının arka planında gerçekleşti - bu iddialar hem Savunma Bakanlığı hem de FSB tarafından reddedildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in eylemlerini bir suç macerası olarak nitelendirdi ve Prigozhin hakkında silahlı bir isyan düzenlemekle suçlanan bir ceza davası açıldı.

Daha sonra Belarus Cumhurbaşkanı basın servisi, Alexander Lukashenko'nun, Wagner'in Rusya'daki hamlelerini durdurma ve gerginliği azaltmak için daha fazla adım atma önerisini kabul eden Prigozhin ile görüşmelerde bulunduğunu bildirdi. Kremlin basın sekreteri Dmitry Peskov Cumartesi akşamı Prigozhin'in Beyaz Rusya'ya gideceğini ve aleyhindeki ceza davasının düşeceğini söyledi. Kremlin, Prigozhin'in Beyaz Rusya'ya gitmesini sağlamanın Rusya başkanının sözü olduğunu söyledi.

KAYNAK:TEVHİDHABHER