CHP'de Taht Oyunları

CHP'de Taht Oyunları

CHP TBMM İdare Amiri seçiminde büyük bir rekabet yaşandı. CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni genel başkan Özgür Özel'in desteklediği adaylar arasında yapılan seçimin galibi, Kılıçdaroğlu'nun tercihi olan Uğur Bayraktutan oldu.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) iç çekişmeler artarak devam ediyor. Parti içi kurultayda delege oylarıyla seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, yeni genel başkan Özgür Özel ile yeniden karşı karşıya geldi.
CHP'nin TBMM İdare Amiri olarak genel merkez tarafından Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün aday gösterilmişti. Bu adıma karşılık olarak Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ı aday göstererek karşı çıktı.

Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Uğur Bayraktutan, seçimde 67 oy alarak zafer kazandı. CHP TBMM İdare Amirliği için Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu ikilisinin aday gösterdiği Yaşar Tüzün ise 55 oy alarak seçimi kaybetti

31 mart seçimleri için adayların belirlenmeye devam eden muhalefete iç çekişmeler önümüzdeki günlerin çok şeye gebe olduğu işaret ediyor.