Chicago Belediye Meclisi'nden Gazze Kararı

Chicago Belediye Meclisi'nden Gazze Kararı

Chicago Şehir Meclisi, Kongre ve ABD Başkanı Joe Biden'ı Gazze Şeridi'nde koşulsuz ateşkes uygulamaya çağıran bir kararı kabul etti.

Amerikan medyası, Chicago Belediye Meclisi'nin Perşembe günü Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes çağrısında bulunan bir kararı kabul ettiğini bildirdi.

Konseye göre karar, başta Amerikan-Filistin Örgütleri Ağı olmak üzere bir dizi Arap ve dost örgütün çabalarının ve şehrin belediye başkanı Brandon Johnson'ın açık desteğinin sonucuydu.

Saatler süren tartışmaların ardından tedbir, Belediye Başkanı Brandon Johnson'ın oyuyla bir oya indirildi ve konsey oyu 23 evet ve 23 hayır olarak sonuçlandı. Johnson'ın eşitliği bozan oyu tedbiri 24 evet ve 23 hayır'a çıkardı.

Konsey Üyesi Daniel Laspata'nın sponsorluğunda hazırlanan kararda, Kongre ve ABD Başkanı Joe Biden'a "kalıcı bir ateşkesle başlayarak Gazze'de kalıcı barışı kolaylaştırma" çağrısı yapılıyor.

Amerikan Filistin Toplum Ağı'nın (USPCN) ulusal başkanı Hatem Abu Dayyeh, yaptığı açıklamada, "Şimdi bu zaferi Joe Biden'ın halkımıza karşı soykırımı desteklemeyi bırakmasını talep etmeye devam etmek için ilham kaynağı olarak kullanmak üzere ilerliyoruz" dedi.

Daha sonra yayınlanan haberlere göre Yahudi gruplar, her zamanki gibi kararı "tehlikeli" olarak nitelendirdi.

İngiliz Sky News web sitesine göre , dün ABD'deki yaklaşık 50 şehir Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısı yapan kararlar yayınladı.

İnternet sitesi, bu kararı alan şehirler arasında Michigan gibi en az 14 şehrin başkanlık seçimi döneminde "hayati ve değişken" olarak sınıflandırıldığını, bunun