Cezayirli İş Adamı Peçe  Yasağına Karşı Direniyor

Cezayirli İş Adamı Peçe Yasağına Karşı Direniyor

Dünyanın birçok ülkesinde uygulamaya giren peçe cezasına savaş açan Cezayirli işadamı Raşid Nekkaz, mücadelesini sürdürüyor...

Peçe cezalarına muhalifliğiyle tanınan Cezayirli Nekkaz, şimdiye kadar  6 ülkede ödediği bin 538 cezaya ek olarak Danimarka’daki peçe yasağı cezalarını da ödeyeceğini açıkladı. 

Peçe yasağının yanı sıra, Fransa’daki tesettür mayo cezalarını da  ödeyen Nekkaz, “Danimarka’da bulunma sebebim özgürlüğü savunmak. Özgürlük ilkesi evrensel bir hak. Bu yüzden, Avrupa’da peçe takmak isteyenlerin özgürlüğünü savunuyorum” dedi.

Peçe cezası ödemek için 1 milyon avroluk fon kuran Nekkaz,  “Fransa, Belçika, İsviçre, Hollanda, Avusturya ve Almanya olmak üzere  toplam 6 ülkede şimdiye kadar bin 538 peçe cezası ödedim. Danimarka’daki cezaları  da ödeyeceğim. Yakın zamanda Bulgaristan’daki cezaları da. Avrupa hükümetlerine özgürlükleri kısıtlama konusunda ‘her istediğinizi yapamazsınız’ mesajını verebilmem çok önemli. Bir ülke peçe takmak isteyenlere yönelik bir ceza yasası çıkarırsa, o ülkede cezaları ödeyen kişi ben olacağım. Avrupa’daki hükümetler, Müslümanlar için çözüm üretmiyorlar. Bu yüzden Müslüman toplumu, kendi  çıkarlarını koruyabilmek için çok daha güçlü olmak zorunda. Eğer şu anki gibi  devam ederse, Avrupa’daki Müslümanların geleceği pek parlak değil” diye konuştu.