Cemaate Operasyon Hazırlığı

Cemaate Operasyon Hazırlığı

Cemaate yönelik operasyon Ankara'da en çok konuşulan konu. Peki böyle bir operasyon yapılacak mı?

Ankara'da senaryolar havada uçuşuyor. Cemaate yönelik operasyon "beklentisi" hemen herkeste var. Herkes, "büyük bir operasyon geliyor" sözünü diline pelesenk etmiş durumda..
 
MEHMET ALİ ŞAHİN'İN AÇIKLAMALARI
 
Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in "Yargıtay'da cemaatin imamının" bulunduğu ve bu kişinin önemli dosyaları Pensilvanya'ya gönderip görüş aldığına ilişkin sözleri Ankara'ya bomba gibi düştü. Cemaate yönelik büyük bir operasyon habercisi olarak Mehmet Ali Şahin'in sözleri konuşuluyor en çok. İddialara göre operasyon yapılacağının ilk işareti onun sözleri.
 
SONRA BURHAN KUZU
 
Kuzu, Twitter hesabından Başbakan Tayyip Erdoğan’a 2 bin kişilik bir listenin rapor edildiğini bildirdi. Listede ‘rütbeli emniyetçi, akademisyen, bürokrat, hakim, savcı, basın mensubu ve işadamlarının yer aldığını kaydetti. “İstihbarat raporunda, devlet içindeki paralel yapının planı detaylarıyla yer aldı. 42 ilde yapılacak cadı avı engellendi.” iddiasında bulundu. Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarının ardından gelen bu twitler de yine bir operasyona işaret şeklinde yorumlandı Ankara'da.
 
ARDINDAN GÜLERCE UYARDI
 
Zaman Gazetesi yazarı ve Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Hüseyin Gülerce, AK Parti-Cemaat arasındaki kavgada çok yakında büyük fırtınalar kopacağını ifade eden mesajlar yayınladı.
 
Twitter hesabından ilginç ifadeler paylaşan Gülerce, "Sonunda ne olur? Demokrasimiz, milletimiz ve devletimiz bu badireden güçlenerek çıkar. Ancak herkes, Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar, bu topraklarda Cumhuriyet tarihinde hiç yaşanmamış sıkıntılara ve savrulmalara hazır olsun.." ifadeleriyle uyarılarda bulundu.
 
Gülerce mesajlarına şu ifadelerle devam etti:
 
"Sadece sabredenlerin, sağduyu ile hareket edenlerin, üslup güzelliğini koruyanların ve duruşunu bozmayanlarin kazanacağı fırtınaya giriyoruz. Bu fırtınada dostlar kaybedilecek, çürükler ayıklanacak, vefasızlar ortalığa saçılacak. Herkes yerini bulacak. Sonunda Türkiye kazanacak..."
 
Hüseyin Gülerce mesajlarının sonunda ise fırtınanın asıl habercisinin kendisi olmadığını söyleyerek AK Parti saflarından iki önemli ismin son beyanlarına dikkat çekti. Gülerce şunları söyledi, "Fırtınanın habercisi ben değilim, Sayın Mehmet Ali Şahin ve Sayın Burhan Kuzu. Operasyon yapılacağını 6 ay önceden bilen yazarlara dikkat."
 
İŞTE GÜLERCE'NİN O GÜNKÜ TWİTLERİ
 
030120140948263571642_3.jpg 
 
EN SON ALİ BULAÇ YAZDI
 
Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, Erdoğan’ın basına kapalı gazeteciler toplantısına katıldıktan sonraki izlenimlerini yazdı. Bulaç, Erdoğan’ın toplantısından sonra içini sıkıntı bastığını gazetecilerin sorularını duydukça dehşete kapıldığını söyleyerek, “Beni dehşete düşüren şey birtakım gazeteci ve köşe yazarlarının Sayın Başbakan’ı bir tür tahrik etmeleri, şahin bir dil kullanmaları, cemaati “Gladio” olarak tanımlamaları, Başbakan’ın operasyonlar konusunda geç kaldığını söylemeleri, hatta Uludere’de 34 masum insanın öldürülmesinden söz konusu “paralel yapılanma”yı sorumlu tutmaları” diye yazdı.
 
VE UYARDI
 
Bir kere daha anladım ki hepimizin teenniye, sükunete, suhulete ihtiyacımız var. Maalesef hava bu yönde esmiyor. Biz yine “kardeşlik türküsü”nü söylemeye devam edelim, aksi halde çok üzüleceğiz.
 
OPERASYON YAKLAŞIYOR
 
Tüm bu yaşananlardan ve söylenenlerden sonra cemaate yönelik büyük bir operasyon "beklentisi" ayyuka çıkmış durumda. Başbakan Erdoğan'ın da "devlet içerisindeki paralel yapılanmayı bitireceğiz" sözleri de beklentinin en büyük gerekçesi. Her ne kadar Erdoğan, "Bu konuda biz çok dikkatliyiz, bir karışıklığa asla izin vermeyiz, mahal vermeyiz, devlet içerisinde bir yapılanma varsa onları hukuk dahilinde kalmak suretiyle tasfiye etme konusunda da kararlıyız" dese de, operasyon ve sonrasında Türkiye'de yaşanabileceklerin korkusu büyük.