Camiye Kundaklama Girişimi

Camiye Kundaklama Girişimi

Almanya'da camiye kundaklama girişimi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Almanya polisi Salı gecesi doğudaki Dresden kentinde bir camiyi hedef alan kundaklama girişimiyle ilgili soruşturma başlattı .

Polisin yaptığı açıklamada, Fatih Camii'nin içine yanıcı sıvı dökerek binayı ateşe vermeye çalışan 34 yaşındaki bir kişinin olay yerinden kaçtığını ancak daha sonra evinde tutuklandığını söyledi.

Açıklamaya göre yaralanan olmazken küçük çaplı yangın hasara yol açtı.

Caminin Vakıf Başkanı Ramazan Yıldırım, saldırganın polis tarafından tanındığını ve bir ay içinde camiyi hedef alan ikinci kundaklama girişimi olduğunu söyledi.

Türk-Müslüman çatı grubu DİTİB, Alman makamlarını Müslüman toplumu korumak için gerekli önlemleri almaya çağırdı.

DİTİB danışma kurulu üyesi Emre Şimşek yaptığı açıklamada, "Camilerimize yönelik bu tür saldırılardan derin üzüntü ve endişe duyuyoruz. Yetkililerin gerekli tüm önlemleri almalarını bekliyor ve bu tür saldırıların son bulmasını temenni ediyoruz."

Almanya, son yıllarda mülteci krizini istismar eden ve göçmen korkusunu körüklemeye çalışan aşırı sağ grupların propagandasıyla körüklenen artan ırkçılığa ve İslamofobiye tanık oldu.

Son verilere göre, polis geçen yıl ülke genelinde en az 610 İslamofobik nefret suçu kaydetti.

Geçen yıl Ocak ve Aralık ayları arasında yaklaşık 62 cami saldırıya uğradı ve Müslüman karşıtı şiddet nedeniyle en az 39 kişi yaralandı.

Rakamlar ayrıca Müslümanlara yönelik düzinelerce nefret suçunu, sindirme, vandalizm ve mülke zarar verme olaylarını da içeriyor.

84 milyondan fazla nüfusuyla Almanya, Fransa'dan sonra Batı Avrupa'nın en büyük ikinci Müslüman nüfusuna sahiptir. Resmi rakamlara göre 5 milyona yakın Müslüman yaşıyor.

Kaynak: TEVHİDHABER