Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bugün günlerden Cuma

Derin Gerçekler

Gazze kuşatmasının üzerinden Ekim, Kasım geçmiş. Şimdi Aralıktayız. ''Bir haftada biter bu iş'' diyorlardı, direniş aynen devam ediyor ve diğer Müslüman ülkelerin uyumasına inat. Biz şehitlerimizin parçalanmış cesetlerine bakıp hüzünleniyoruz ama onların ölümsüzlük makamından ruhları bizim halimize bakıp üzülüyorlardır eminim. Müslümanlar Ebabil kuşlarını bekliyorlar ama korkarım o kuşlar gelirse, o taşlar, sadece zalimlerin değil, bizlerin de başına düşecek.. Çünkü zalimleri yakacak ateş, zulüm karşısında sessiz kalanlara da dokunur.!

İlk çatışma 7 Ekim'de başladı. İlk günden bu güne 9. Cuma yaşandı. İlk günden bu güne Aralık ayının 8. günündeyiz + 30 kasım + 25 Ekim= 63 gün olmuş. 3 Aylar 12 Ocak’ta başlıyor. 35 gün var. İsra 6 Şubatta yani 60 gün sonra. Tabi M'iraç olarak da bilinen İsra, Müslümanlar açısından çok önemli

Hristiyanlar açısından Noel, genel olarak 25 Aralık'ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Ermeni Kilisesi ve bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 6 Ocak'ı Noel olarak kutlarlar. Hristiyan dünyası, Mesih ve Deccal beklentisi ve kehanetler bu günlerin en önemli konuları arasında yer alır. 25 Aralık’a 17 gün var.

''Noel baba'' dedikleri biliyorsunuz, gerçek adı Santa Claus olan, İslam öncesi, Hanif gelenekten, İncil hafızı Müslüman bir derviş. Eğitimini Kudüs’te almış bir zat. Bugünkü “Noel baba” imajı, 1927 yılında ABD’de Kalifornia Üniversitesi tarafından Coca-Cola’nın reklam kampanyası için , Nordik bir efsane üzerinden üretilmiş bir tüketim maskotu. Gerçek kişilik ise zahid bir dini kişilik.

Bakalım, bu sene “İsrail’le İşbirliği Konferansı”(!?)na üye ülkelerde Yılbaşı nasıl kutlanacak?
Bu seneki piyangolarda hangi din bilgininin resmi var bilmiyorum, inşallah yoktur.
Ama Yeni “Postmodern İslam”da artık bu tür şeyler olağan ve sıradan. Faiz kurumunun parası üzerine cami neden olmasın. Fatih Sultan Mehmed, Mevlâna, Yunus Emre, Barbaros Hayreddin Paşa’nın resmi “MİLLİ Piyango”ya basılmış. 29 Mayıs 1980'de İstanbul’un Fethini de kutlamak için piyangoya Fatih'in resmini basmışlar. İyi ki, kutlamak için Balo filan düzenlememişler. Piyangoda dini şahsiyetlere yer verilme işi 1980 yılına ait. Darbe öncesi dönem.

Bu arada 8-15 Aralık 2023 arasında Musevilerin Hanuka bayramı var. Bu bayram 8 gün sürer. Bir diğer adı “Işık Bayramı”dır. Menora denilen şamdandaki mumların her gün biri yakılır. Hanuka Bayramı, Seleukos İmparatorluğu'nun elindeki Kudüs'ün MÖ 200'lerde Yahudiler tarafından geri alınması sebebi ile yapılan bir kutlamadır. Yani Yahudiler açısından bugünden itibaren 8 gün önemli. Musevilerin bir sonraki bayramı Tu Bişvat 25 Ocak 2024 tarihinde, bu gün onlar açısından “Ağaç dikme bayramı” gibi kutlanan bir bayram.

Yani, bugünden başlayarak Yahudiler için bir haftalık, Kudüs’le ilgili bir dini günleri var. Hemen ardından 25 Aralıktan itibaren, Hristiyan dünyası için 6 Ocak’a kadar sürecek bir Noel kutlaması söz konusu. 12 Ocak’ta 3 Aylar başlıyor. 6 Şubatta İsra var.

Bu tarihler Gazze açısından önemli. 10 Aralık “Dünya İnsan Hakları Günü”. Bakalım bu günü hangi yüzle kutlayacaklar. 15 Aralık’ta “Uluslararası Göçmenler Günü”. İnşallah Gazze’nin tahliyesini ve Gazze halkının tehcirini konuşmazlar o gün. “18 Aralık Uluslararası Göçmenlerin Hakları Günü”ymüş. 20 Aralık Uluslararası İnsani Dayanışma Günü.
Gün çok.
Elleri ayakları boş değil, yaptıkları iş değil.
Batılılar bu işleri iyi biliyor.
Media, STK, yerel yönetimler, merkezi hükümet, uluslararası örgütler, halkın gözünün önüne bir perde çekiyor ve sanat adı altında, kültürel etkinlik diye bir oyun oynanıyor. Gösteri yapılıyor. Ve perdenin gerisinde kanlı bir soyun düzeni var. Her sorunun çözümüne adanmış bir gün var. Metin yazarları o günlerde tumtursaklı laflar ediyor filan. Dostlar alışverişte görsün kabilinden işler.

Sahi bu yılbaşı bakın bakalım hangi firmalar vitrinlerini Noel teması ile suçlayacaklar. Hangi belediyeler konser düzenleyecekler, vur patlasın, çal oynasın. Hangi otellerde “muhteşem yılbaşı kutlamaları” yapılacak.

Gelin biz camilerde Kudüs izleme grupları oluşturalım. Kadın-erkek, genç-çocuk, camilerde Kudüs’ü, Filistin’i anlatalım, yardım toplayalım. Bu çerçevede Kur’an, siyer, İslam tarihi, peygamberler tarihi üzerinden okumalar yapalım. Herkes isminin manasını öğrensin adının sahibi olsun. Hadi bir deneyelim, 3 kişi ile de olsa, olduğu kadar, yola çıkalım bir.

O gün ne mesajlar yayınlayacaklar göreceksiniz. Neler yapmışlar neler. Katologlar yayınlanacak, Raporlar yayınlanacak, geziler düzenlenecek, konferanslar düzenlenecek, hatta kortejler düzenlenip, birilerine ödüller verilecek.. Bakarsanız her şeyi kontrolleri altında, geçmişe ait bilinmeyen bir şey yok, gelecek planlanmış, bugün için sanırsınız sorunun çözülmesi için dünya, insanlık ayağa kalkmış.

Her şey bir algı meselesine dönüştürülmüş. Firavun da işini kahinleri, sihirbazları, saray ulemaları üzerinden yürütüyordu, şimdi bugün bu işi, Lobici, PR şirketleri, Reklam Ajansları, Media, STK, Kamuoyu araştırma şirketleri, Stratejik Araştırma Merkezleri, yine Saray uleması üzerinden yapıyorlar. Firavun'un aklı bu kadarına eremezdi. Bu gün artırılmış sanal gerçeklik denen bir şey var. Subliminal mesajlar var. Kutsanmış din ve devlet adamları, kanaat önderleri, idol haline getirilmiş sanatçılar, sporcular var. Modern Firavunlar, tarihtekini kıskandıracak kadar çok şeye sahipler bugün.

Ve bugün Cuma.
Çok dua edelim.
Önce günahlarımızdan tevbe edelim. Bu gün sigarayı bırakın mesala, sigaraya verdiğiniz parayı sadaka verebilir misiniz, okuyalım, düşünelim. İsraftan vazgeçelim. İmanımızı gözden geçirlim, Yaşadığımız zamana, mekana ve vahye, risalete şahitliğimizi gözden geçirelim. Gelin yeniden iman edelim. Hadi güzel şeyler yapalım, kendimize bir çeki düzen verelim, Ve sabırlı olalım. Sabrı tavsiye edenlerden olalım.
Cahillerden, zalimlerden, fasıklardan, münafıklardan uzaklaşalım.
Hüsrandan kurtulmak istiyorsak yol bu.

Selam ve dua ile.

Bu yazı toplam 192 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar