Blinken :Rusya'nın  Nükleer Anlaşmada Çıkarı Var

Blinken :Rusya'nın Nükleer Anlaşmada Çıkarı Var

- ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken Salı günü Estonya'ya yaptığı ziyarette, Rusya'nın İran'ın nükleer silah edinmesini engellemede kendi çıkarının olduğunu söyledi.

Blinken, "Nükleer anlaşmanın İran ile karşılıklı uyumuna geri dönüp dönemeyeceğimizi görmek için çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Rusya bu çabalara müdahil olmaya devam ediyor ve İran'ın nükleer silah elde edememesini sağlamaktan çıkarı var.” dedi

Cumartesi günü, Moskova, Tahran ile Washington arasındaki Viyana'daki dolaylı görüşmelerin bir anlaşmaya doğru ilerlediği göründüğü için nükleer müzakerelerin önüne engeller koydu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Batı'nın Ukrayna'ya yönelik yaptırımlarının nükleer anlaşmaya varılmasının önünde bir engel olduğunu söyledi.

İran'ın yarı resmi Tasnim haber ajansının aktardığına göre Rusya, ülkesine Ukrayna'nın işgali nedeniyle uygulanan yaptırımların İran'la ilişkilerine zarar vermemesini talep etti. Müzakerelerin bir sonuca varmasının yakınlaştığı bir dönemde Moskova'nın böyle bir talebi öne sürmesi müzakerelere engel koyma olarak değerlendirldi.