Blinken 175 Amerikalı Hala Afganistan'da

Blinken 175 Amerikalı Hala Afganistan'da

Blinken itiraf ediyor: 175 Amerikalı hala Afganistan'da, bazıları Taliban tarafından tutuluyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Perşembe günü Kongre'de Afganistan'da hala yaklaşık 175 Amerikalı olduğunu ve bunların bir kısmının Taliban tarafından tutulduğunu itiraf etti.

ABD'nin felaketle sonuçlanan geri çekilmesinin üzerinden iki yıl geçmesine yaklaşırken, Cumhuriyetçi milletvekilleri durumu "affedilemez" olarak nitelendirdi.

Blinken, Taliban tarafından tutulan "çok sayıda" Amerikalı olduğunu söyledi. Blinken, "Özgürlüklerini sağlamak için çalışıyoruz.. Aileler bizden kimliklerini korumamızı ve davaları hakkında kamuoyuna açıklamamamızı istedi."

Blinken, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'ne "Ayrılmalarını gerçekleştirmek için çalışıyoruz" dedi.

Cumhuriyetçi Temsilci Joe Wilson ise ABD'nin onları çıkarmak için elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini söyledi. "Bu affedilemez," diye devam etti ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Çin'in Tayvan'a yönelik artan tehditleri de dahil olmak üzere başarısız geri çekilmenin ardından söylediği bir dizi hastalığa işaret etti.

Blinken, "Amerika'nın en uzun savaşını bitirdiğimizi görüyorum ve bunun ABD için iyi bir şey olduğunu düşünüyorum" diyerek geri çekilmeyi savundu. Temsilci Wilson, Afganistan'ın bir terör tehdidi olarak yeniden ortaya çıktığını söyleyerek yanıt verdi. "Afganistan'da güvenli bir sığınak yarattım ve bunun hayal bile edilemez olduğunu söylüyorum" diye ekledi.

ABD, mahsur kalan Amerikalılara ek olarak, ABD ordusuna yardım eden ve onlara burada kalıcı bir yer sağlamak için özel bir göçmen vizesi almaya hak kazanmış olabilecek binlerce Afgan'ı geride bıraktı.

Kaynak.: TEVHİDHABER