Biz sorduk, siz cevapladınız... İşte sonuç!

Öncelikle, gösterdiğiniz "ilgi"ye, "teveccüh"e, "istişare" çağrımıza verdiğiniz "değer"e ve "birlikte karar verme" konusundaki "yoğun katılım"ınıza teşekkür ediyor, böyle bir "okur" kitlesine sahip olduğumuz için, Cenab-ı Allah"a bir defa daha şükrediyoruz... Sizlerle gerçekten gurur duyuyoruz...
"Vakit"in arkasında şirketler ve holdingler değil, halkımız vardır" derken, yanılmadığımızı bir kere daha gördük... Yine gördük ki; bu okuyucu, Vakit"i sadece "okuyan" değil, aynı zamanda "gazetesini sahiplenen" bir kitledir... Bu okuyucu, "tek başına karar veren" ve bu kararını "dayatan" değil, "ortak akıl"da buluşan bir topluluktur... Hasılı kelâm; "istişare" kavramının hâlâ yaşadığını göstermenizden, "görüş ve düşüncelerinizi gerekçeleriyle birlikte açıklamanız"dan dolayı, hepinize teşekkür ediyor, sizlerle gurur duyduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyoruz.
GEÇEN HAFTA SORMUŞTUK
Malûm; geçen hafta bugün, bir "fotoğraf" koymuştuk ortaya... Bu fotoğrafta; bir yandan "global kriz" ve onun Türkiye"ye yansımaları, bir yandan da "Vakit"in içinde bulunduğu durum" vardı!..
Sizlere demiştik ki;
"Bundan 2 yıl önce, yani 15 Ocak 2007 tarihinde "Vakit"in fiyatı"nı arttırıp, "50 Kuruş"a yükselttiğimizde; "gazete kâğıdının tonu 410 Dolar" idi!..
Dolar da, 1.350 TL idi!..
İki yıl sonra bugün ise, "gazete kâğıdının tonu 800 Dolar"a yükseldi!..
Dolar ise, 1.750 TL"ye fırladı!..
Gördüğünüz gibi;
Kâğıdın tonunda "iki misli" artış oldu... Dolar da, 2 yıl önceye göre 40 kuruş yükseldi.
Tüm bunlara, "boya, kalıp, film ve işçilik giderleri"ni de ekleyecek olursak, nasıl bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu herhalde anlarsınız...
Sizin anlayacağınız;
"Kendi yağımızla kavrulmak"ta zorlanmaya başladık... İşte bu sebepledir ki; "birlikte karar vermek" için size sormak istedik...
Evet, ne yapalım;
"Sayfa sayımızı mı azaltalım,
Fiyatımızı mı arttıralım?"
SİZLERDEN GELEN GÖRÜŞLER
Geçen hafta bugün sizlere yönelttiğimiz bu sorulara, "son derece ilginç" ve bir o kadar da "çarpıcı" cevaplar aldık...
Bizlere, "mail"lerle, "faks"larla, "telefon" ve "mektup"larla ulaşan okurlarımız; gerçekten "samimi, içten, gazetesini sahiplenici" cevaplar verdiler...
"Netice"yi açıklamadan önce, izninizle bu "görüş ve düşünce"lerden birkaçını aktarmak istiyoruz...
Meselâ, şöyle diyenler var:
¥ "Sıkıntılı durumlarda, iki gazeteye birden abone olmuş biri olarak diyorum ki; alacağınız her kararı destekliyorum... Nasıl biliyorsanız, öyle yapın!.. Çünkü biz, Vakit olmadan yaşayamayız!"
¥ "Ben, şu ana kadar; hafta içi akşamları, habervaktim.com ve diğer internet sitelerinden, hafta sonları da gazete bayilerinden aldığım gazete ile takip ediyordum Vakit"i... Ancak, şimdi karar verdim; bundan böyle sürekli abone olmak istiyorum."
¥ "Ben; işsiz, evli ve 3 çocuk babası biriyim... Ama Vakit"ten vazgeçmem mümkün değil... Bu ekonomik krizde, lütfen zam yapmayın ama sayfalarımızdan fedakârlık yapabiliriz!.. Ne yapalım; kanatlarımızdaki tüyler azalsa da, uçmaya devam edebiliriz!"
¥ "Evim Evim ve Arşiv sayfalarına dokunmamak kaydıyla, sayfa sayısı azaltılabilir... Üzülerek diyorum ki; sayfa sayısı azalsın ama fiyata dokunulmasın!.. Ayda 15 TL normaldi ama 75 Kuruş"a çıkarır da, fiyatı ayda 22.5 TL"ye yükseltirseniz, bu bize çok gelir."
¥ "Öyle zor zamanlar yaşadım, öyle ekonomik sıkıntılar çektim ki; bir gazete fiyatı kadar paraya ihtiyacım olduğu günler oldu... Ama yine de aboneliğimi kesmedim... Kesmeyi hiç düşünmedim... Bırakın düşünmeyi, böyle düşünmekten bile korktum... Evet, korktum; Vakit"siz kalmaktan korktum!
Netice itibariyle, son kararı siz vereceksiniz... Allah"a şükürler olsun ki; sizler, bugüne kadar verdiğiniz kararlarda, hiç yanlış yapmadınız, bizi hiç yanıltmadınız, yanlışın yanında olmadınız... Ne karar alırsanız alın, yanınızdayız!"
¥ "Ben, 15 yıllık bir okur olarak diyorum ki; sayfa sayısını azaltacağınıza, gerekirse fiyatı 1 TL yapın!.. 1 TL yapın ki; bizler gazetecilik dolu, doğruluk dolu, maneviyat dolu sayfalardan mahrum kalmayalım."
¥ "Gazetenin bu haline alıştım... Fiyatın arttırılmasına razıyım, ama sayfa sayısının azaltılmasına asla!.. Çünkü Vakit; dünyadaki en pahalı gazete olmaya değer bir gazete!.. Bizler; Türkiye ve dünya gerçeklerini Vakit"ten öğrendik... Fiyatı ne olursa olsun, Vakit"le devam inşaallah..."
"VAKİT OKURLARI DERNEĞİ" KURALIM
Gördüğünüz gibi;
Mümkün olduğu kadar, "görüşlerin ortak noktası"nı sunmaya çalıştık... "Daha özel" görüşler ve "tavsiye"ler de vardı...
Meselâ, olaya "işadamı" gözüyle bakıp, "Sayfa sayısını aynı tutarak, gazete kâğıdı ithalatından fahiş kârlar sağlayanların ekmeğine yağ sürmüş olursunuz... Onun için, sayfa sayısını azaltın!" diyenler de vardı, "Vakit benim ekmeğim, aşım!.. Vakit"siz yapamam" deyip, "fiyat 5 TL bile olsa" almaya devam edeceğini yazanlar da!..
Bir "tavsiye" daha vardı ki; onu da aktarmadan geçemeyiz... İçlerinde "apartman kapıcıları"nın da bulunduğu bazı okurlarımız, büyük bir ısrarla "Vakit Okurları Derneği" kurmak istediklerini, böyle bir derneğin hem "Vakit"e maddî destek" sağlayacağını, hem de bir "STK" olarak manevî destek vereceğini belirterek demişler ki;
"Sayfa mı azaltalım, fiyat mı arttıralım sorusu, bizim kanımıza dokundu... Bu soruların bir daha sorulmaması için, Vakit Okurları Derneği"nin bir an önce kurulmasını öneriyoruz!"
Hemen ifade edelim ki;
"Birlikte karar verelim" çağrımıza cevap veren okurlarımız arasında, biraz önce de ifade ettiğimiz gibi "apartman kapıcıları" da vardı, "işadamları" da... "Öğretmen"den tutun, "mühendis" veya "doktor"a, "ev hanımı"ndan tutun, "öğrenci"ye, "çalışan kadın"lara ve "esnaf"a kadar hemen her "meslek"ten, hemen her "yaş grubu"ndan insan "istişare" çağrımıza cevap verdi ve "görüş"lerini bildirdi.
FİYAT ARTTIRIN: YÜZDE 77
Ve biz; gelen bütün "mail ve faks"ları, bütün "telefon" ve "mektup"ları tek tek, satır satır okuyup, verilen "mesaj"ları not ettik...
Sonuç, şöyle çıktı:
"Fiyat arttırın: Yüzde 77
Sayfa azaltın: Yüzde 19
Diğer: Yüzde 4"
Şunu da ifade edelim:
"Fiyat arttırımı"ndan yana olduğunu ifade eden okurlarımızın yüzde 77"si; genel olarak fiyatın 75 Kuruş veya 1 TL olmasını tavsiye ediyorlardı!..
1 TL"lik bir fiyat, elbette çok fazla... Çünkü biz gayet iyi biliyoruz ki; "Vakit okurları" arasında "1 TL"ye bile muhtaç" insanlar çok!..
"75 kuruş yapın" teklifi ise, aslında çok isabetli... Çünkü, şu anda elinizde tuttuğunuz gazetenin; "kâğıt"tı, "baskı, boya, kalıp, film ve işçilik giderleri"ydi derken, bize maliyeti "70 Kuruş"tur!..
Ancak biz; her yükü sizin sırtınıza yüklememek için, biraz da biz "fedakârlık" yapalım, bazı harcamalarımızda "tasarruf"a gidelim dedik ve bugünlere kadar geldik!..
Şimdi ise; "biraz siz fedakârlık yapın, biraz da biz" diyor ve fiyatımızı "60 Kuruş" yapmak istiyoruz...
Öyle umuyoruz ki;
"Günde 10 Kuruş"un, dolayısıyla "ayda 3 TL"nin çok fazla bir yükü olmayacaktır sizlere...
"Günde 60 Kuruş"u anlayışla karşılayacağınızı umuyor; "istişare" çağrımıza verdiğiniz "katkı"dan ve bizlere duyduğunuz "güven"den dolayı bir kere daha hepinize en içten saygılarımızı, gönül dolusu muhabbetlerimizi ve selâmlarımızı sunuyoruz...

vakit

Bu yazı toplam 737 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar