Bin Selman Yemen'den Kaçmaya Hazır: "Ensarullah Güvenliğimizi Garanti Edecek"

Bin Selman Yemen'den Kaçmaya Hazır: "Ensarullah Güvenliğimizi Garanti Edecek"

Lübnan medyası, Yemen'deki ateşkesi istikrara kavuşturmak için yürütülen son müzakere turunun, Bin Selman'ın Yemen'den kaçma konusundaki tutumunun netleştiğini gösterdiğini bildirdi.

Bu Lübnan medyası, kaynaklarından alıntı yaparak şunu ortaya çıkardı: "Umman'ın arabuluculuk çabalarının son turu, önceki turlardan daha vahim işaretler verdi."

Al-Akhbar'a göre, bu müzakere turunda Yemen'deki Ensarullah hareketinin lideri bizzat ilgili taraflara güçlü mesajlar gönderdi ve ilgili askeri güçler de tam teyakkuz halindeydi ve hazır olduklarını göstermek için hareketler yaptılar.

Bu Lübnan medyasına göre, Mehdi el-Maşat'ın savaş cephelerine yaptığı ziyaretleri de eklersek ve Sana'yı da "Kuşatma savaştır" başlığıyla kitlesel halk gösterilerine eklersek, Ensarullah, karşı tarafı uyarmak için mesaj zincirini tamamladı, ya insani vakalara gerçek ve ciddi bir çözüm getirecek ya da savaşa dönüş tek çözüm olacak, bu sefer savaş geçmişin kurallarına göre yapılmayacak.

Lübnan medyası, Sana'a'dan alınan bilgilere atıfta bulunarak şunları ekledi: "Riyad şu anda müzakerelerde çok fazla esneklik gösteriyor, bu nedenle bugün bu ülkeye (derinden) zarar vermemek için güvenlik garantileri almaktan başka bir şeyi yok ve geçmişte Yemen'i kendi himayesi altındaki bir ülke haline getirme hayalinden, bugün Suudi Arabistan'a zarar vermeme garantisi almakla yetinmiştir."

Yani Ensarullah'ın bir itirazı olmazsa Riyad'ın Yemen'den çıkmak için talep ettiği garantiler konusu görüşülecek, bu ateşkesin çarkında kalan tek sopa ABD ve Joe Biden hükümetinin mevcut koşulları sürdürme arzusu olsa da Bin Salman'ın buna bir çözüm bulması gerekiyor.

Al-Akhbar gazetesi daha önce Sana'daki kaynaklarından alıntı yaparak, Ensarullah'ın durumun savaşın yeniden başlamasına yol açması halinde bu sefer Kızıldeniz, Babü'l-Mendep, Aramco ve Suudi Arabistan ve BAE'nin Derinliklerinin hedef alınacaklarını da dahil olmak üzere tüm sahneyi tehdit ettiğini bildirdi. (Ajanslar)