Beyrut'ta 3'lü Zirve

Beyrut'ta 3'lü Zirve

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahale, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir araya geldi.

Görüşmede, Mescid-i Aksa Tufanı'nın başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'nde yaşananlar ve sonrasında yaşanması muhtemel tüm gelişmelerin her düzeyde ele alındığı belirtildi.

Lübnan ile işgal altındaki Filistin sınırında devam eden çatışmaların da ele alındığı görüşmede, alınan pozisyonlara ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Lübnan'da yaşanan siyasi gelişmeler ve siyonist işgal rejiminin bu ülkeye yönelik sözde tehditlerinin de görüşmede değerlendirildiği belirtildi.

Görüşmede, tüm direniş güçlerinin siyonist düşmanın işgal ve baskısına karşı mücadeledeki kararlılığı vurgulandı.

Gazze ve Filistin'deki direnişin gerçek bir zafer kazanması ve mazlum Filistin halkına yönelik hain ve vahşi saldırın durdurulması için bölgesel ve uluslararası düzeyde direniş gruplarının neler yapması gerektiği de görüşmede ele alındı.

Batı Şeria ve Kudüs'teki siyonist rejim baskısı, esirler ve Filistin'de artan direniş eylemleri de görüşmede değerlendirildi.

Hizbullah, HAMAS ve İslami Cihad Hareketi liderlerinin ayrıca aralarındaki koordinasyon ve iletişimin önemine vurgu yaptığı kaydedildi.