Bennett'den ABD'ye Devrim Muhafızları Baskısı

Bennett'den ABD'ye Devrim Muhafızları Baskısı

Bennett ve Lapid'e bir mektupta: Devrim Muhafızlarını "terör örgütleri" listesinden çıkarmak bir hakarettir ve gerçeğin silinmesidir dedi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid ortak bir açıklamada Amerika'ya İran Devrim Muhafızlarını terör örgütleri listesinden çıkarmaması çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Devrim Muhafızları, aralarında Amerikalıların da bulunduğu binlerce insanı öldürmüş bir terör örgütüdür. ABD'nin Muhafızların terör örgütü ilanını iptal edeceğine inanmak zor” dedi.

Açıklamada, terörle mücadelenin küresel bir misyon olduğu ve "ABD'nin teröristlerin içi boş vaatler karşılığında en yakın müttefiklerini terk etmeyeceğine inanıyoruz" ifadesi yer aldı. Açıklamada, "Devrim Muhafızları'nın terör örgütü ilan edilmesinin, Amerikalılara zarar vermeme sözü karşılığında iptal edileceğine inanmakta güçlük çekiyoruz" denildi.

Açıklama, Amerikan haber sitesi Axios'un üç İsrailli yetkili ve iki Amerikalı kaynağın Başkan Joe Biden yönetiminin İran Devrim Muhafızları'nın adını terör örgütleri listesinden çıkarmayı düşündüğünü, belirtmesinden sonra geldi