Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Sakarya'da 608., Ankara'da 582.,

Sakarya'da 608. Hafta

"Bizdeki adalet güçlülerin delip geçtiği zayıfların takıldığı örümcek ağına benzer"

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU’NUN

6 MAYIS 2017 TARİHLİ 582.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

Es Selamünaleyküm;

Değerli katılımcılar! Türkiye’de ve dünyanın neresinde olursa olsun din, inanç, düşünce, ifade özgürlüğü, baskı, engellemeler, insanlığa yapılan tüm saldırı ve zulümlere karşı MÜSLÜMANCA tavır koyma amacıyla oluşturduğumuz platformumuzun 582.Hafta Basın Açıklamasına hoş geldiniz.

Adalet olmazsa devlet olmaz. Adalet herkes için gereklidir. ADalet duygusunun zedelendiği yerde devlet olmaz.

Yillarca bu ülkede adaleti gözetmeyen insanların zihniyeti hakim oldu. Adalet mazlumlara ugramadı . Artık eskisi gibi olmayacak diye umitlendigimiz zamanda ise ortalık toz duman, at izi it izine karışmış durumda. Fetö davalarında yaşanan son tahliyeler, özellikle etkili konumda olan fetöcülere dokunulmadı algısıyla beraber, zayıf olana vurulup güçlü olana dokunulmuyor düşüncesini doğurmakta.

"Bizdeki adalet güçlülerin delip geçtiği zayıfların takıldığı örümcek ağına benzer"

Durum dün buydu, bugün de değişmemiş görünüyor.

28 Şubat darbecilerinin zindana attığı Müslümanlardan hastalık sebebiyle içerde çile çeken ve tahliye edilmeyip hayatını kaybeden bir çok insan vardı. Ve hala hasta olan, yaşlılıktan dolayı kendini idare edemeyecek durumda olan bir çok Müslüman var. Bu insanlara 28 Şubat ın brifingli hakimleri ve Fetöcülerin ceza verdiği belgelenmiş, yani suçsuz oldukları ortadaya çıkmışken hiç birisi sağlık sebebiyle tahliye edilmedi. Fakat güçlü ve zengin olanlar katliam da yapsa serbest bırakılyor.

28 Şubat darbecilerinin zindana attığı Müslümanlar ne kimseyi katletti ne de vatana ihanet etti. Sadece inandıkları gibi yaşamak istedikleri için yıllardır zulüm görmekteler.

28 Şubat brifingli hakimlerin zindana attığı Müslümanlar için iktidarın gerekli adımları atmaması millet olarak rahatsızlık uyandırmaktadır. Bu ortamda yapılacak en doğru adım, darbe döneminde inancından dolayı uydurma dosyalarla ceza verilerek zindana atılmış Müslümanların yeniden yargılanmaları için bir KHK- Kanun Hükmünde Kararname çıkartmak ve adil bir şekilde yeniden yargılanmalarını sağlamaktır.

Bir diğer konumuz ise geçtiğimiz hafta yaşanan ve Ulkemizde bulunan Çeçen multecilere çıkartılan zorluklara dairdir.

Kafkasyalı ve Ortaasyalı muhacir kardeşlerimizin sınırdışı edilmeleriyle ilgili her gün çeşitli haberler duyuyoruz. Ülkemize sığınmış ve iade edilirse işkence ile katledileceği kesin olan Çeçen Özbek ve Doğu Türkistanlı mülteciler, yabancı şubenin veya işgüzar bazı görevlilerin maarifetiyle işkence ve zulümden kaçarak geldikleri ülkelerine geri yollanmak isteniyor. Bu hafta Çerkes asıllı Aslan Sarailev sınırdışı edilmek istenirken, yapılan müdahale ile engellendi. Yine aynı şekilde dün 18’i kadın ve çocuktan oluşan 21 Doğu Türkistanlı kardeşimiz oturma izinleri olduğu halde zalim Çin yönetimine teslim edilmek üzere evlerinden alınmış gözaltında tutulmaktadır. Müdahale edilmezse bu insanlar işkence sonrası ölüme veya zindana gönderilecek

İktidara sesleniyoruz. Her seferinde yapılan bu muameleye dur demeli artık. Her seferinde bize sığınan bu mazlumların ölüme gönderilmesine engel olacak gerekli düzenlemeleri yaparak işgüzarlık yapan görevlilere gereken cezalar verilmelidir.

Son olarak Suriye ve Irak’ta masum sivillere yapılan saldırlarla dolu bir hafta geçirdik. Geçen hafta Musul’da bir okula ABD uçakları tarafından yapılan saldırıda çoğu çocuk ve kadın ollmak üzere 81 insan katledildi. Aynı şekilde Rusya ve Esedin saldırılarında Dera, Halep ve İdlip şehirlerinde yüzlerce insane katledildi. Emperyalist devletler bir yandan Müslüman katliamı yapıyor diğer yandan ise terror bahanesiyle bölgeye askeri yığınak yapmaya devam ediyor. Bu zulümlere sessiz kalmayacak elimizden gelen her şekilde sesimizi çıkratmaya devam edeceğiz.

Bütün insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetlerinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ederiz.

​ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU

 

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava