Barselona Belediyesi İsrail İle İşbirliği Anlaşmasını İptal Etti

Barselona Belediyesi İsrail İle İşbirliği Anlaşmasını İptal Etti

Barselona belediyesi eşleştirme anlaşmasını iptal etti ve Siyonist varlıkla ilişkileri dondurdu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Barselona Belediye Başkanı Ada Colau, Siyonist yetkililerin komisyonuna cevaben, şehir ile Tel Aviv arasındaki eşleştirme anlaşmasının iptali de dahil olmak üzere Siyonist varlıkla tüm kurumsal ilişkilerin dondurulduğunu duyurdu Gerekçe olarak Filistinlilere karşı apartheid suçu ve bunun Filistin halkının haklarını tekrar tekrar ihlal etmesi gösterildi.

Sol partilerden ve İsrail'in Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) hareketinden aktivistler, Barselona ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin kaldırılmasını isteyen bir dilekçede 5.000 Barselona vatandaşının imzasını toplamayı başardılar.

Dilekçe metninde, Siyonist varlığın "Filistinlilere ve apartheid rejimine yönelik etnik temizlik projesini desteklemek için Filistin halkına karşı sürekli suçlar işlediği, yüzlercesi çocuk da dahil olmak üzere binlerce Filistinliyi öldürdüğü" belirtiliyordu.

Dilekçede belediyeye Filistinli ve uluslararası örgütlerle işbirliğini güçlendirmesi, kasabayı Filistin halkına karşı işlenen apartheid suçunu kınaması çağrısında bulunuldu.