Bangladeş’te Cemaat-i İslâmi  Üyelerine Zulüm Yapılıyor

Bangladeş’te Cemaat-i İslâmi Üyelerine Zulüm Yapılıyor

Bangladeş’te Şeyh Hasina hükümetinin Cemaat-i İslâmi Hareketi’ne yönelik baskı ve zorbalıkları tüm acımasızlığıyla sürüyor.

Bangladeş hükümetinin Cemaat-i İslâmi üzerindeki zulüm ve baskıları günden güne daha da artıyor. Cemaat-i İslâmi liderleri ve üyeleri hukuksuz tutuklamalarla hükümete biat etmeye zorlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Cemaat-i İslâmi Genel Sekreteri Prof. Mia Golam Parwar, hükümet güçleri tarafından tutuklanmasının ardından yoğun protesto gösterileri sonrasında serbest kaldı. Bangladeş zindanlarında hâlihazırda on binlerce Cemaat üyesi bulunuyor.

Tutuklama zulmü son haftada arttı

14 Şubat 2022’de Cemaat-i İslâmi Genel Sekreteri ve eski milletvekili Profesör Mia Golam Porwar, sahte bir davayla bağlantılı olarak Bangladeş polisi tarafından tutuklandı. Profesör Mia Golam Porwar, 3 gün süren tutukluluğunun ardından serbest kaldı. Porwar’ın tutuklanmasından bir önceki gün de hiçbir sebep olmaksızın Cemaat-i İslâmi Meherpur Bölge Başkanı Mahbubur Rahman, Sekreter Iqbal Hossain ve Sosyal Refah Sekreteri Jarjis Hossain’in de içinde bulunduğu 35 cemaat lideri ve üyesi haksız yere tutuklanmıştı.

Hükümet, şiddet komplosunu sürdürüyor

Bangladeş Cemaat-i İslâmi Genel Başkanı Dr. Shafiqur Rahman, hükümetin kendilerine yönelik şiddet politikalarına tepki gösterdi. Dr. Shafiqur Rahman açıklamasında, “ Hükümet, Cemaat-i İslâmi liderlerine ve mensuplarımıza yönelik şiddet komplosunu sürdürmeye devam ediyor. Cemaat liderleri sahte davalarla birbiri ardına taciz ediliyor ve esir alınıyor. Hükümetin bu tür diktatörce davranışlarının kimseye iyi gelmediğini açıkça belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Cemaat-i İslami’nin tüm eylemleri şeffaf ve barışçıldır”

Hükümetin baskılarına tepki gösteren bir diğer isim de Bangladeş Cemaat-i İslâmi Genel Sekreter Vekili Maulana Atm Masum’du. Masum, “Hükümet göreve geldiğinden beri, Cemaat-i İslâmi’yi yok etmek için yoğun baskı ve işkence yapıyor. 5 üst düzey Cemaat liderini vahşice infaz ettiler. Tüm bu baskı ve işkencelere rağmen Cemaat-i İslâmi sistemli ve halkın iradesine saygılı bir üslupla parti faaliyetlerini sürdürmektedir. Cemaat’in tüm eylemleri şeffaf ve barışçıldır. Cemaat şiddete değil barışçıl programlara inanır. Ancak bu gerçeklere rağmen hükümet tutuklama hamlelerini sürdürüyor” şeklinde konuştu.

“Cemaat-i İslami’yi yüce Allah’ın izniyle asla ortadan kaldıramayacaklar”

Bangladeş hükümetinin, ülkenin farklı yerlerinden Cemaat liderlerini ve aktivistlerini gözaltına almayı mutâd hale getirdiğini söyleyen Masum, “Meherpur’da 35 Cemaat aktivistinin tutuklanmasını kınıyoruz. Hiçbir ideolojik hareket baskı yoluyla sindirilemez. Cemaat de Yüce Allah’ın izniyle asla ortadan kaldırılmayacaktır. Bangladeş halkı, bu zalim hükümete karşı seslerini yükseltmeye başladı. Hükümet baskıcı politikalarını durdurmazsa, trajik sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalacak” değerlendirmesinde bulundu.(Milli Gazete)