Bahreynli Doktorlar Açlık Grevine Başladı

Bahreynli Doktorlar Açlık Grevine Başladı

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi yetkililerinden biri, bu ülkede gözaltına alınan doktorların dün protesto olarak açık grevine girdiklerini ilan etti.

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi yetkililerinden Yusuf El Muhafaza "El Alem" haber kanalına verdiği röportajda "Şerif Besiduni Gerçek Arama Komitesi, BM'nin Cenevre'deki İnsan Hakları Konseyi gibi uluslararası çeşitli örgüt ve kuruluşlar Bahreyn'de tutuklanan doktorların bir an önce serbest bırakılmaları gerektiğini defalarca vurguladılar. Çünkü bu doktorların suçu sadece, barışçı gösterilerinde Bahreyn güvenlik güçleri tarafından yaralanan kimseleri vazifeleri gereği tedavi etmiş olmalarıdır" dedi.

El Muhafaza ayrıca "Buyüzden Bahreyn rejimi bu doktorlardan intikam alarak diğerlerini caydırmak istiyor. İktidardaki Al-i Halife'nin istediği şey, yaralıların şehid Muhammed Muşi gibi tedavi hakkı elinden alınıp hastanede şahadete ermesi" diye vurguladı.

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi yetkililerinden El Muhafaza daha sonra, bu bağlamda gözaltına alınan doktorların dün tutukluluk durumlarının devam etmesini protesto olarak açlık grevine girdiklerini açıkladı.