BAE ve Fransa Anlaştı

BAE ve Fransa Anlaştı

Macron ve Ben Zayed'in stratejik ortaklık olasılıklarını güçlendirme konusundaki konuşması

Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı ve Emmanuel Macron, Paris'teki Elysee Sarayı'nda iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın farklı eğilimlerini ve farklı alanlardaki ilişkilerin olasılıklarını genişletme fırsatlarını görüştüler.

BAE haber ajansı "WAM" Isna'nın haberine göre, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bu görüşmede iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın gelişme düzeyini ele aldıklarını bildirdi. kültürel, çevresel, iklim değişikliği ve Uzay bilimi ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere çeşitli alanlar ele alındı.

Bu iki yetkili ayrıca yatırım, ekonomi, gıda güvenliği, ileri teknoloji ve iki ülkenin sürdürülebilir kalkınmaya ulaşmak için sarf ettikleri çabalar ve hedefleri ile uyumlu diğer hususlar hakkında da görüştüler.

Macron ve bin Zayed, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunarak, bölgesel ve uluslararası düzeyde barış ve istikrar ile iş birliğinin güçlendirilmesinin BAE ve Fransa'nın ortak hedefi olarak kabul edildiğini vurguladı.

Kaynak: TEVHİDHABER