Ayasofya Sahte İmzayla 'Müze' Yapıldı

Ayasofya Sahte İmzayla 'Müze' Yapıldı

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’ın 2011 yılında köşesine taşıdığı belgede, Ayasofya'nın müze olarak kullanılacağı belgenin sahte olduğunu yazmıştı.

tmeni Mustafa Kurdaş, Ayasofya'nın aslında  hala bir cami olduğunu, Cumhurbaşkanı Kemal Atatürk’ün imzasının sahtesiyle müze olarak kullanıldığını belgeleriyle köşesinde yazmıştı.

SAHTE İMZAYLA “MÜZE” YAPILDI

Millî Gazete bir ilke imza atmış ve İstanbul’un fethinin sembolü Ayasofya Cami’nin sahte imzayla müzeye çevrildiğini belgeleriyle ortaya koymuştu. Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’ın 2011 yılında köşesine taşıdığı belgede, Cumhurbaşkanı Kemal Atatürk’ün imzasının sahte olduğuna dikkat çekmişti. Tarihi belgede daha önce Atatürk’ün imzaladığı kararnamelerdeki imzalarla 24.11.1934 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi’ndeki Ayasofya’nın müzeye çevrilmesi için atılan imzanın birbirine hiç benzemediği açıkça görülüyor. Millî Gazete’nin sahtekârlığı ortaya koymasının ardından konu TBMM’nde de gündeme taşınmıştı.

İşte o belgedeki Atatürk'ün sahte imzası

 

Müze kararnamesindeki imzayı diğer resmi evraklardaki Kemal Atatürk imzalarıyla karşılaştırınca farkı görmemek imkansız.

 

İşte bu da Atatürk'ün resmi belgelerdeki asıl imzası